PlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi sızdı

PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihi çok güvenilir bir kaynak tarafından sızdırıldı. PlayStation 5 fiyatı ile Türkiye’de cep yakacak gibi görünüyor.

Sony, 2020 yılının ortalarına doğru merakla beklenen yeni nesil konsolu PlayStation 5’i tanıtacak. Sony cephesinden gelen açıklamalara göre; PlayStation 5, 2020 yılının sonlarına doğru satışa sunulacak. Bugün ise PlayStation 5’in fiyatı ve çıkış tarihi hakkında çok güvenilir bir kaynaktan sızıntılar geldi.

The Last of Us Part II’nin çıkış tarihini sızdıran ve nokta atışları yapan PSErobus isimli Twitter kullanıcısı, PS5 için önemli açıklamalarda bulundu. PSErobus’un iddiasına göre; PS5, 20 Kasım 2020 tarihinde Kuzey Amerika ve belli başlı Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Konsolun fiyatı ise 499 dolar olacak.

Yeni Xbox’ın da 499 dolar fiyat etiketine sahip olacağını belirten PSErobus, PS5’in çıkış oyunları arasında yeni Gran Turismo’nun da olacağını belirtiyor. 2 TB SSD ile gelecek olan PS5, geriye uyumluluk sayesinde PS4 oyunlarını da oynatabilecek. İster dijital satın alın ister fiziki disk sahibi olun, PS5 muhtemelen tüm PS4 oyunlarını çalıştıracak.

Tabii bunun yanında The Last of Us Part II ve Death Stranding de PS5’te çalışacak. Sony muhtemelen bu oyunların Remastered sürümlerini yapmak yerine güncelleme ile grafik kalitesini yükseltecektir.

PlayStation 5 Fiyatı

Türkiye’de 399 dolarlık PS4 Pro’nun resmi satış fiyatının 3.800 TL banında olduğunu düşünürsek, PS5’in Türkiye fiyatının 5.000 TL bandınız zorlayacağını söyleyebiliriz. PS5’in ayarında PC toplamaya çalıştığınızda yaklaşık 7.000 TL – 8.000 TL arasında bütçe ayırmanız gerekecek. Bunu ve 2 TB SSD’yi göz önünde bulundurursak, PS5’in fiyatının mevcut kurlara göre oldukça normal olduğunu söyleyebiliriz.