İstanbul'daki Polis Akademisi'nin, "Kürt Çalıştayı" bugün başlıyor. Çalıştay, İçişleri Bakanı Beşir Atalay toplumun değişik  kesimlerinden Kürt sorununun çözümüne dair...

İstanbul'daki Polis Akademisi'nin, "Kürt Çalıştayı" bugün başlıyor. Çalıştay, İçişleri Bakanı Beşir Atalay toplumun değişik  kesimlerinden Kürt sorununun çözümüne dair görüş alacaklarını söylemişti. Çalıştay'ın da bu kapsamda yapıldığı belirtiliyor.
Polis Akademisi bugün saat 14.00-18.00 arasındaki "Kürt Meselesi'nin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru" başlıklı çalıştay düzenleyecek. Çalıştaya "Kürt Açılımı"na katkı sağlamaları için bazı gazeteci ve akademisyenler davet edildi.
Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan, Polis Akademisi'nin bilimsel özerkliğe sahip bir yüksek öğretim kurumu olduğunu söyledi. Polis Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren araştırma merkezlerinin 21 Temmuz 2009'da "Terörün Yeni Trendleriyle Mücadele" konulu uluslararası bir çalıştay düzenlediğini hatırlatan Arslan, bu çalıştaylar serisi kapsamında son dönemde yoğun şekilde tartışılan demokratik açılımlar konusunu ele almak amacıyla Polis Akademisi'nin ev sahipliğinde 1 Ağustos 2009'da "Kürt Meselesi'nin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru" başlıklı bir çalıştay düzenleneceğini bildirdi.
Oral Çalışlar ve Cengiz Çandar da çalıştayın katılımcıları arasında yer alacak.