Boğaziçi Direnişi’ne katılan öğrencilerin ailelerinin ve kendilerinin polisler tarafından arandığı belirtildi. Avukat Sezgin, “Boğaziçi Üniversitesi içerisinden alınan öğrencilerin polisler tarafından aranarak bundan sonraki süreçte eylemlere katılmamaları yönünde kendilerine telkinde bulunulduğuna ilişkin bilgi aldık” dedi. Bir öğrenci ise ailesinin arandığını söyleyerek “Beni anneme şikâyet etmek nasıl bir saçmalık?” diye yazdı.

Polis, Boğaziçi eylemlerine katılan öğrencileri ve ailelerini telefonla arıyor

HABER MERKEZİ

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı 37 gündür eylemde olan öğrencilerin ve ailelerinin polisler tarafından telefonla arandığı belirtildi. Eylem gerçekleştiren öğrencilere polislerce, bir sonraki eylemlerle katılmamaları yönünde uyarıda bulunulduğu aktarıldı.

Müvekkillerinden gelen bilgiye göre Boğaziçili öğrencilerin telefonla arandığını söyleyen Avukat Metin Sezgin, BirGün’e yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Müvekkillerimizden Boğaziçi Üniversitesi içerisinden alınan öğrencilerin polisler tarafından aranarak bundan sonraki süreçte eylemlere katılmamaları yönünde kendilerine telkinde bulunulduğuna ilişkin bir bilgi aldık. Zaten polisin bu tür uygulamalarına ilk defa şahit olmuyoruz” dedi. İlgililerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Av. Sezgin, sürecin takipçisi olacaklarının da altını çizdi. Ayrıca bazı öğrencilerin de aileleri aranarak “Çocuğunuz eylemlere katılıyor, dikkat edin” diye uyarıldığı öğrenildi.

ANNEME ŞİKÂYET ETMELERİ NASIL BİR SAÇMALIK?

Bir öğrenci ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Annem beni aradı. Bursa Emniyet Müdürü’nün kendisini aradığını söyledi. Demiş ki, ‘Kötü bir dönemdeyiz kızınız eylemlere katılıyor. Biz ne kadar düşüncelerini desteklesek de tutuklarız’ vesaire. Bu ne demek şimdi? Ben 18 yaşından büyük bir bireyim ve kendi kararlarımı kendim verebilirim. Beni anneme şikâyet etmek nasıl bir saçmalık? Sizin göreviniz bu mu gerçekten? Ben haber verilmesini istemediğim halde annemle konuştunuz. Siz de haklısınız. Annem ilkokul mezunu akşam haberlerini ve sabah haberlerini asla kaçırmayan, gazete okuyan, binlerce kitap okumuş göreceli olarak kültürlü biri ama benim annem Twitter kullanmıyor. Bu yüzden medya ne yansıtırsa ona inanmak zorunda. Medya da bu olayları yansıtmıyor. Böylelikle o insanları korkutmaya çalışıyorsunuz. Kendi çocuğundan şüphe ettirmeye çalışıyorsunuz. Ben köpek miyim tasmamı birileri tutsun?