SOL Parti Hopa İlçe Başkanlığı, parti binalarına astıkları İstanbul Sözleşmesi pankartının indirilmesi için emniyetten arandıklarını açıkladı. İndirilmeyen pankart gece polis tarafından söküldü. Bunun üzerine Hopa SOL Parti, ilçe binasına üzerinde mor renkle soru işareti çizilmiş yeni bir pankart astı.

Polis, Hopa'da SOL Parti'nin astığı İstanbul Sözleşmesi pankartını söktü!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasını protesto eden Hopa SOL Parti'nin ilçe binasına asılan pankart polis tarafından söküldü.

Polis tarafından dün Hopa İlçe Başkanı'na yapılan aramada, binaya asılan İstanbul Sözleşmesi pankartının da emniyete teslim edilmesi istendi.

Konuya ilişkin Hopa SOL Parti’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu akşam ilçe binamızdan astığımız bu pankart için savcılık talimatı ile gece 21.00 dan sonra ilçe başkanımız polis tarafından üç kere aranmıştır. Son aramada ilçe başkanımıza evinden alınıp ilçe binasındaki pankartın emniyete teslim edilmesi istendi.

Memlekette yüzlerce kadın cinayetine sessiz kalmayı tercih eden savcılık bu pankartta sessiz kalmamayı tercih etmiş. Bu vahim olayla memleketteki hukuk ve adalet sisteminin ne hale geldiği ortadadır."

Hopa SOL Parti, daha sonra ise, ilçe binasındaki pankartın polis tarafından gece söküldüğünü bildirdi.

SOL Parti, bunun üzerine ilçe binasına, üzerine mor renkle soru işareti çizilmiş yeni bir pankart astı.

polis-hopa-da-sol-parti-nin-astigi-istanbul-sozlesmesi-pankartini-soktu-861462-1.