Polis kimliği göstererek saldırdılar

HABER MERKEZİ

Rize’de 6 Ocak tarihinde 4 kişi polis kimliği göstererek Yusuf Sandıkçı isimli yurttaşa saldırıda bulundu. Sandıkçı’nın boyun kemiğinde kırıklar oluşurken saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Olaya karışan saldırganlardan 2'si gözaltına alındı, diğer 2 saldırgan ise henüz yakalanamadı. Öte yandan saldırganlardan birinin, AKP’li İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete’nin kuzeni olduğu iddia edilirken Yusuf Sandıkçı’nın boyun kemiğinde kırıklar oluştuğu doktor raporuyla belgelendi. Sandıkçı, kendisine yönelik saldırıyı organize eden kişinin İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete’nin olduğunu iddia etti. Sandıkçı, Mete hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP’li İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ise savcılık ifadesinde, olayla ilgisinin olmadığını söyledi.


BirGün’e konuşan Sandıkçı yaptığı açıklamada, “Bundan bir yıl önce bir gıda şirketinde çalışıyordum. Orada iş ahlakına ters gördüğüm bazı durumlar beni rahatsız etti. Konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyet ettim. Sonrasında bu süreç devam ettiği için, üzülerek söylüyorum, bir tartışma ortamıyla oradan ayrılmak zorunda kaldım. Sonrasında mahkemelik olduk. Hüseyin Avni Mete ile tartışmıştık, oranın müdürü. Dava açıldı, davada aklandım, kovuşturmaya yer olmadığı söylendi. Sonrasında Menderes Bulvarı Hamidiye Mahallesi’nde bu saldırıya uğradım” dedi.
Sandıkçı şunları dile getirdi: “Süreç aslında o kadar komik ki şikâyet veriyoruz, şahıslar polis kimliği göstererek beni kaldırmaya çalıştı. Şahıslardan biri 20 gün ev hapsi alıyor. Gelen dört şahıstan, sonradan arabadan inen kişi Ömer Mete’dir. Kendi imkânlarımla öğrendiğim, kendini polis olarak tanıtan şahıs, Recep Kapıcıoğlu’dur. Diğer iki şahsı tanımıyorum. Bu şahıslara da ne hikmetse emniyet ulaşamıyor. Ben şikâyetçiyim, hukuki mücadeleyi sonuna kadar vereceğim. Bu sadece benim şahsıma yapılmadı; insan haklarını, demokrasiyi zedeleyecek bir hareket yapıldı. Kamuoyunun meselesidir diye düşünüyorum.”