Sedefnur Çağlar'ın, 7'nci kattaki evin balkonundan şüpheli şekilde düşüp yaralanmasıyla ilgili savcılığın dosyası tamamlandı. Ahmet Ata için 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis istendi.

Polis memuru Ahmet Ata, Sedefnur Çağlar’ı 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapisle yargılanacak
Fotoğraf: DHA

Kocaeli'de, Sedefnur Çağlar'ın, 7'nci kattaki evin balkonundan şüpheli şekilde düşüp ağır yaralanmasıyla ilgili savcılığın dosyası tamamlandı.

Fiziksel ve psikolojik sağlık problemlerinin engeli nedeniyle Sedefnur'un ifadesi tutanağa geçirilmedi. Polis memuru Ahmet Ata hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis cezası istendi.

DHA'nın haberine göre; Sedefnur Çağlar, polis memuru arkadaşı Ahmet Ata ile arkadaşları O.Ç.'nin evine gitti. Burada 2 erkek ve E.Ş. isimli kadınla vakit geçiren Sedefnur Çağlar, sabah saatlerinde şüpheli şekilde 7'nci kattaki dairenin balkonundan düştü. Sedefnur Çağlar, hastanede tedaviye alındı. Vücudunda kırıklar olan Sedefnur Çağlar, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından servise alındı.

POLİS AÇIĞA ALINIP TUTUKLANDI

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Hakkında idari soruşturma da başlatılıp açığa alınan polis memuru Ahmet Ata, 'kasten öldürmeye teşebbüs' iddiasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Olayın yaşandığı evin sahibi polis memuru O.Ç. ise idari soruşturma nedeniyle açığa alınıp savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olay anında evde bulunan O.Ç.'nin arkadaşı E.Ş. ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

SAĞLIK PROBLEMLERİ NEDENİYLE İFADESİ TUTANAĞA GEÇİRİLEMEDİ

Savcılık tarafından olayla ilgili hazırlanan dosyanın tamamlanması için defalarca Sedefnur Çağlar’ın ifadesine başvuruldu. Fakat Çağlar’ın fiziksel ve psikolojik sağlık problemlerinin olması nedeniyle sonuç alınamadı. Son olarak Çağlar’ın evine giden ve aralarında psikolog ve savcının da bulunduğu bir heyet, ifade almaya çalıştı ancak bu denemeden de sonuç alınamadı. Sedefnur Çağlar’ın sağlık problemleri nedeniyle ifadesi tutanağa geçirilemedi.

TESPİTLER TUTANAĞA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Bunun üzerine savcılık, tespitleri tutanağa bağladı. Ahmet Ata'nın Sedefnur Çağlar’ı balkondan itekleyerek aşağıya düşürdüğü şüphesiyle dava açmaya yetecek kadar delil olduğuna kanaat getirilerek, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.