İntihar eden ve notunda maruz bırakıldığı mobbingi anlatan polis Alpaslan Soylu'yla ilgili, anlatımları doğrular nitelikte ifadeler veren polis Murat Sucu'nun da intihar etmesine ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor. Son olarak Sucu'nun, Soylu'nun intiharıyla ilgili verdiği ifadede intihar etmeyi düşündüğünü söylediği ortaya çıktı.

Polis Murat Sucu, 'İntihar etmeyi düşünüyorum' diye ifade vermiş

Özel harekat polisi Alpaslan Soylu'nun ardından intihar eden özel harekat polisi arkadaşı Murat Sucu'nun, Soylu'nun intiharıyla ilgili verdiği ifadede intihar etmeyi düşündüğünü söylediği ortaya çıktı.

Şırnak'ta vali koruması olarak görev yaparken yaşamına son veren özel harekat polisi Alpaslan Soylu'nun arkadaşı, özel harekat polisi Murat Sucu'nun intiharı ile ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma sürerken yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Soylu'nun intiharının ardından başlatılan idari soruşturma kapsamında Şırnak Özel Harekat Şube'de görev yapan polislerin ifadeleri alınmış, Murat Sucu da ifade veren polisler arasında yer almıştı.

MÜFETTİŞ, "BU KAFAYA TAKILACAK ŞEY Mİ?" DEMİŞ

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre, Sucu ile aynı anda ifade veren bir arkadaşının savcılık ifadesine göre Sucu, müfettişe, mobbing'e uğradığını, kendisine hakaret edildiğini anlatmıştı. Bu nedenle günlerce uyuyamadığını ve intihar etmeyi düşündüğünü dile getiren Sucu'ya müfettişin ise “Bu kafaya takılacak şey mi oğlum?” diye yanıt verdiği belirtildi.

Soruşturmaya ilişkin detayları anlatan ağabeyi Haydar Sucu, polis Alpaslan Soylu intiharında Sucu ile aynı anda ifade veren bir arkadaşına ulaştıklarını söyledi. Ağabey Sucu, "Bu konu ile ilgili kardeşimle aynı anda ifade veren bir arkadaşına ulaştık. Onun anlatımı bu şekilde. Savcılıkta da yaşanan olayı anlattı ve mahkemede de tanıklık edeceğini belirtti" diye aktardı.

Savcılığın soruşturmasının devam ettiğini, önümüzdeki hafta da idari soruşturma kapsamında ifade vereceğini söyleyen ağabey Sucu, kardeşinin intiharı ile ilgili adalet arayışlarının sürdüğünü de dile getirdi.

Sucu'nun intiharı ile ilgili savcılıkta ifade veren arkadaşının anlatımları ise şu şekilde;

"İfade verdiğinde ben de odadaydım. Sucu, başkomiser ile ilgili ilçe görevinde kendisini timin ortasında rencide ettiğini, ağza alınmayacak sözler söylediğini, kendisinin bunu çok kafaya taktığını, günlerce uyuyamadığını söyledi. Müfettiş de 'Bu kafaya takılacak şey mi oğlum' dedi. Murat Sucu, 'Bu fıtrat meselesi ben taktım kafaya' dedi. Hatta kafasını yere eğip gayet mazlum şekilde kısık ses tonu ile 'Sırf bu yüzden bir ara intihar etmeyi bile düşündüm' ifadelerini kullandı."

NE OLMUŞTU?

Şırnak'ta vali koruması olarak görev yapan özel harekat polisi Alpaslan Soylu, 9 Haziran günü kaldığı evde beylik tabancası ile kendini vurarak intihar etti. Soylu'nun Şırnak Özel Harekat Şube'de yaşananları anlattığı intihar notu, emniyet içindeki mobbing iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Soylu'nun intiharı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren birçok arkadaşının anlatımı mobbing iddialarını doğruladı. Aynı şubede görev yapan Murat Sucu'nun ifadeleri de mobbing'i doğrular nitelikteydi. Bir süre sonra kendi isteği doğrultusunda görev yeri değiştirilen özel harekat polisi Murat Sucu da 30 Temmuz günü intihar etti.