İntihar eden ve notunda maruz bırakıldığı mobbingi anlatan polis Alpaslan Soylu'yla ilgili, anlatımları doğrular nitelikte ifadeler veren polis Murat Sucu'nun ağabeyi, Sucu'nun intihar etmeden önce telefonunu sıfırladığını belirtti, "Hayatını kaybetmeden önce kimlerle görüştü? Tehdit mi söz konusu? Bunların açığa kavuşmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Polis Murat Sucu'nun ağabeyi: "İntiharından önce telefonunu sıfırlamış, tehdit mi söz konusu?"

Şırnak'ta vali koruması olarak görev yaparken mobbing ve amir baskısı sonucu yaşamına son veren özel harekat polisi Alpaslan Soylu'nun arkadaşı özel harekat polisi Murat Sucu, 30 Temmuz günü intihar etti. Ardından Sucu'nun ses kaydında, kendisinin de mobbinge uğradığını anlattığı ortaya çıktı. Sucu'nun intiharı ile ilgili herhangi bir idari soruşturma açılıp açılmadığı henüz bilinmiyor. Aile ise olayın tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasını talep ediyor.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'na konuşan ağabey Haydar Sucu, "On yılımı verdim sonuç olarak gram değerimiz yokmuş" diyen kardeşinin bu psikoloji ve sistematik mobbing nedeniyle özel harekattan ayrıldığını dile getirdi. Kardeşinin Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken amirlerinin baskısı sonucu Manavgat Koruma Şube Müdürlüğü'ne tayin istemek zorunda kaldığını yineleyen Sucu, bu durumu içine sindiremeyip intihara sürüklendiğini ifade etti.

'OTOPSİ RAPORU ÇKMADI'

Alpaslan Soylu'nun intiharının ardından açılan bir idari soruşturma olduğunu ancak kardeşi Murat Sucu'nun intiharından sonra bir idari soruşturma açılıp açılmadığına dair bilgisi olmadığını söyleyen Sucu, “Avukatımız olayı yakinen takip ediyor ancak otopsi sonucunun hala çıkmamış olmasının hukuki sürecin ağır işlemesine neden olduğunu düşünüyorum. Bu süreç uzadıkça bu durum bende sıradan bir intihar vakası denilip üzerinin örtüleceği kanısını oluşturmaya başladı. Ben bu sürecin başından sonuna şeffaf bir şekilde yürütülmesini talep ediyorum” dedi.

Olay gününden bugüne yetkili makamlardan bir açıklama gelmemiş olmasının kendilerini çok kırdığını belirten Sucu, şöyle devam etti: “Adeta kafalarını kuma gömmüşler. Kırgınlığım var. İçişleri Bakanlığı'na kırgınlığım var. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne kırgınım. Kardeşim on sene bu ülkeye, bu teşkilata hizmet etti. Kardeşimin vefatı dolayısıyla bir başsağlığı dilemek, bir açıklama yapmak bu kadar da zor olmamalı. Merak ediyorum daha önemli ne işleri vardı. Bu süreçte Malatya Emniyet Müdürü sayın Ercan Dağdeviren bizleri yalnız bırakmayıp yanımızda olduğu için kendilerini tenzih ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum.

Soruşturmayı yürüten yetkililere seslenmek istiyorum; Kardeşim hayatını kaybetmeden önce telefonunu sıfırlamış. Gizlediği bir şeyler olabileceğini düşünüyorum. Soruşturmayı yürüten yetkili makamlardan rica ediyorum. Basit bir intihar olayı olarak görülüp dosyanın kapatılmamasını istiyorum. Kardeşim hayatını kaybetmeden önce kim ya da kimlerle görüştü? Ne konuşuldu? Bir tehdit mi söz konusu? Bunların açığa kavuşmasını talep ediyorum. Zira kafamızda oluşan bu soru işaretlerinin başka türlü feraha kavuşması mümkün değil."

NE OLMUŞTU?

Şırnak'ta vali koruması olarak görev yapan özel harekat polisi Alpaslan Soylu, 9 Haziran günü kaldığı evde beylik tabancası ile kendini vurarak intihar etti. Soylu'nun Şırnak Özel Harekat Şube'de yaşananları anlattığı intihar notu, emniyet içindeki mobbing iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Soylu'nun intiharı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren birçok arkadaşının anlatımı mobbing iddialarını doğruladı. Aynı şubede görev yapan Murat Sucu'nun ifadeleri de mobbingi doğrular nitelikteydi. Bir süre sonra kendi isteği doğrultusunda görev yeri değiştirilen özel harekat polisi Murat Sucu da 30 Temmuz günü intihar etti.