Polis tarafından darp edilen Aydın Aydoğan tazminat davası açtı

Haber Merkezi

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği 700’üncü haftalarındaki eyleminde polisler tarafından yapılan müdahale sırasında darp edilen ve kolu kırılan Aydın Aydoğan, tazminat davası açtı.

Cumartesi Annelerinin her hafta yaptığı eyleme katılmadan önce bir kafede arkadaşlarıyla otururken polis müdahalesiyle karşılaşan ve kolunda kalıcı hasar oluşan Aydoğan, tedavisinin hâlâ devam ettiğini söyledi. Görüntülere rağmen soruşturma dosyasında orda olduğunun ispat edilmediğini aktaran Aydoğan, İçişleri Bakanlığı aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını belirtti.

Aydoğan’ın avukatı Hacer Çekiç ise “Biz bakanlığa tazminat talebinde bulunduk cevap gelmeyince de idare mahkemesinde tazminat davası açtık. Davanın sonucunu bekleyeceğiz ve sonuna kadar da gideceğiz” dedi.

Cumartesi Anneleri’nin, Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği 700’üncü hafta oturumu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı doğrultusunda yasaklanmıştı. Meydanda bir araya gelen kayıp yakınları darp edilerek gözaltına alınmıştı. Eylemde gözaltına alınan 100’e yakın kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.