Polis teşkilatı son dönem peş peşe yaşanan şiddet vakalarıyla kamuoyunun tepkisini çekerken, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı’nın hazırladığı salgın raporunda başkanlık sistemine övgü yağdı

Polis teşkilatından başkanlık övgüsü

İSMAİL ARI

Son dönem peş peşe yaşanan şiddet vakalarıyla eleştirilen polis teşkilatından başkanlık sistemini öven bir rapor yayımlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı’nın yayımladığı “Covid-19 Salgını ve Sonrası Devlet, Demokrasi ve Güvenlik Raporu’nda” başkanlık sistemiyle ilgili değerlendirmeler yer aldı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ BAŞARILI SINAV VERMİŞ

“Ev, konut gibi meskenlere yönelik yapılan hırsızlık oranlarında dünya genelinde bir azalma görülürken, aile içi şiddet vakalarında tüm dünyada bir artış söz konusu olmuştur” denilen raporda, Başkanlık sistemine övgü de ihmal edilmedi. Birçok kent merkezinde polislerin orantısız güç kullandığına ilişkin kameralara yansıyan görüntüler kamuoyunun tepkisini çekerken, polis teşkilatının ‘Başkanlık sisteminin salgın sürecinde başarılı bir sınav verdiği’ni iddia etmesi dikkat çekti.

Yayımlanan raporda ayrıca “Tıbbi malzeme kaçakçılığı, sahte tıbbi malzeme üretimi, kötü amaçlı yazılımlar ve fidye yazılımları dahil olmak üzere siber suçlar ve internet uygulamaları temelli uyuşturucu ticareti suçlarında da belirgin bir artış olduğu tespit edilmiştir” ifadeleri de yer aldı.