HDP Merkez Yönetim Kurulu, İçişleri Bakanlığı'na ve Valiliğe “Silopi’de akrep aracını kullanan polislerin sarhoş olduğu doğru mudur?” diye sordu

"Polisler sarhoş muydu?"

BirGün ANKARA

Şırnak’ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının Mesut Yıldırım isimli yurttaşın evine çarpması üzerine meydana gelen kazada yedi yaşındaki Muhammed ve altı yaşındaki Furkan kardeşler hayatını kaybetti. Yazılı açıklama yayımlayan HDP Merkez Yürütme Kurulu, “Akrep aracını kullanan polisler sarhoş muydu?” diye sordu.

Yayımlanan açıklamada, şu ana kadar yetkililer tarafından hiçbir açıklama yapılmadığı ifade edildi. ''İki çocuğun öldürülmesi adeta örtbas edilmeye çalışılmakta,normalleştirilmek istenmekte,kader denilmektedir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, şunlara yer verildi:

“Bu olayın sorumluları hakkında derhal yasal işlemler başlatılmalı ve kamuoyu vicdanı ile evrensel hukuk kuralları çerçevesinde adalet sağlanmalıdır.
Polisler tarafından öldürülmüş olan Uğur Kaymaz’dan, Nihat Kazanhan’dan, Tevriz Dora’dan, Berkin Elvan’dan ve ismini sayamayacağımız kadar çok nice çocuktan biliyoruz ki, hiçbir çocuğun öldürülmesi 'kaza' ya da 'kader' denilerek açıklanamaz, hafifletilemez, normalleştirilemez.

İçişleri Bakanlığı'na ve Valiliğe soruyoruz, ‘görgü tanıklarının iddia ettiği üzere, akrep aracını kullanan polislerin sarhoş olduğu doğru mudur ? Bu polisler hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır ?”