İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Zeytinburnu'ndaki polis şiddetine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, alkollü olan şahısların dur ihtarına uymadığı ve "zor kullanılarak" gözaltına alındığı belirtildi

Emniyet'ten Zeytinburnu'ndaki polis şiddetine ilişkin açıklama

Tekirdağ'ın Çorlu ve İstanbul'un Kadıköy ilçelerinde yaşanan polis şiddetinin ardından bir olay da İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinden geldi.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre sosyal medyada paylaşılan ve Zeytinburnu'nda çekildiği belirtilen görüntülerde, sokağa çıkma yasağı nedeniyle kaçan çocukları yakalayan polislerin önce darp ettiği, daha sonra ise ters kelepçe takarak gözaltına aldığı aktarıldı.

Görüntülerde mahalle sakinlerinin polislere tepki gösterdiği görüldü.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

İHA'nın aktardığına göre yapılan açıklamada olay şöyle anlatıldı:

"Zeytinburnu'nda ring halindeki devriye ekipleri sokağa çıkma kısıtlamasında seyir halinde olan 34 TC 3882 plakalı araçtan ve içindeki şahıslardan şüphelenerek dur ihtarında bulundu. Dur ihtarına uymayan araç sürücüsü hızını arttırarak kaçmaya başladı. Bunun üzerine şüpheliler ve polis arasında kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamacada polis ekipleri şüphelileri Sümer Mahallesi 65/3 Sokak üzerinde durdurdu.

Bunun üzerine araçtan inen sürücü Kadir T. (19) polis ekiplerine mukavemet gösterdi. Polis ekipleri T.'yi kelepçe takarak gözaltına aldı. Araçta bulunan diğer şüpheliler Metehan Ç. (20) ve Orhan Ç. (18) de polis ekiplerine şiddetli bir şekilde mukavemette bulundu. Olay yerine takviye ekip çağıran polis ekipleri, kendilerine hakaret eden ve şiddetli bir şekilde direnen şahısları kontrol altına almaya çalıştı. Bu sırada şüpheli araçta bulunan diğer kişi Özen E. (36) arkadaşlarını yatıştırmaya çalıştı. Polise karşı şiddetli mukavemete devam eden şahıslar zor kullanılarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan araç sürücüsü Kadir T.'nin 0.93 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ehliyetine el konulan araç sürücüsüne trafik unsurları tarafından gerekli idari cezai işlem uygulandı. Ayrıca araç içerisinde bulunan şahıslara 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunun 282. Maddesi gereğince idari işlem uygulandı. Haklarında yapılan işlemlerin ardından Kadir T., Metehan Ç. ve Özen D. Şehit Bülent Üstün Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi. 18 yaşını doldurmasına 1 ay olan Orhan Ç. ise ailesine teslim edilmesi için Çocuk Büro Amirliğine teslim edildi. Araç üzerinde yapılan incelemelerde ise bir olumsuzluğa rastlanmadı."