Rusya’nın Ortadoğu’dan silahlı milisleri Ukrayna’ya taşımasını "Rusya'nın zayıflığını gösteriyor" ifadeleriyle değerlendiren Polonya Cumhurbaşkanı Duda, durumun Türkiye için de ‘ilginç bir sinyal’ olduğunu söyledi.

Polonya Cumhurbaşkanı: Rusya'nın Suriye'den asker toplaması Türkiye için ilginç bir sinyal

Rusya'nın Ukrayna'da savaşmak için Suriye'den destek topladığı haberleri sonrası Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda durumun 'Türkiye için ilginç bir sinyal' olduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonu devam ederken, Duda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

'ZELENSKİ DAHA FAZLA NATO YARDIMI İSTİYOR'

Duda, Zelenski'nin kendisine Suriye'deki Rusların ve Orta Doğu'daki paralı askerlerin Moskova'yı desteklemek için Ukrayna'ya geldiğini söylediğini kaydetti. Zelenski'nin daha fazla NATO yardımı için çağrı yaptığını vurgulayan Duda, "Ancak bu aynı zamanda Rusya'nın zayıflığını da gösteriyor ve Türkiye için ilginç bir sinyal" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski’nin yabancı lejyon çağrısına Moskova Ortadoğu’dan silahlı milisleri bu ülkeye taşıyarak karşılık vermişti. Karar Rusya Güvenlik Konseyi Zirvesi’nde alınmıştı.

SAVAŞ UÇAKLARI TARTIŞMA YARATMIŞTI: BIDEN, POLONYA'YI ZİYARET EDECEK

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya-Ukrayna savaşı gündemiyle bu hafta içi Brüksel'de NATO liderleriyle yapılacak zirvenin ardından Polonya'yı ziyaret edeceği bildirildi. AA'nın aktardığına göre, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden'ın bu hafta yapacağı Avrupa ziyaretine Polonya durağının eklendiğini açıkladı.

Biden, çarşamba günü Brüksel'e gidecek ve perşembe günü NATO zirvesine, G7 zirvesine ve ardından Avrupa Konseyinin zirvesine katılacak. Biden'ın cuma günü Varşova'ya geçmesi ve cumartesi günü Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD ile Polonya arasında Ukrayna'ya eski Sovyet yapımı savaş uçaklarının gönderilmesine ilişkin anlaşmazlık yaşanmış, Washington son olarak söz konusu planın rafa kaldırıldığını açıklamıştı.