ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız" dedi.

Pompeo: İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye yapılan suikasttin ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız" dedi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Pompeo, "Bugün ABD Bakanı Donald Trump'ın Amerikalıların hayatına yönelin acil tehditlere yanıt olarak Süleymani'yi ortadan kaldırma kararını ele almak için Çin Politbüro üyesi Yang Jiechi'yle konuştum. Gerilimi azaltma taahhüdümüzü yineledim" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, ABD’nin düzenlediği saldırıda öldürülmüştü. Olayı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) üstlenmişti. Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD ordusu, Başkan'ın talimatı ile, ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürerek (bölgedeki) ABD personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı bir adım atmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.