Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın 23 Haziran'da yayınlanması planlanan kitabı ABD'de gündem olmaya devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, söz konusu kitap için Bolton'a yüklendi ve " Bolton'ın ABD'ye zarar veren bir hain olması, hem üzücü hem de tehlikelidir" dedi

Pompeo: John Bolton ABD'ye zarar veren bir hain

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın kitabında çok fazla yanlış bilgilerin bulunduğunu belirterek Bolton'ı hain olarak nitelendirdi ve ülkeye zarar verdiğini söyledi.

ABD medyasında gündem olan ve 23 Haziran'da yayınlanması planlanan John Bolton'ın "The Room Where It Happened: A White House Memoir" isimli kitabından alıntılar yayınlanmaya devam ediyor. Kitapta Bolton, ABD Başkanı Donald Trump'ı 2020 seçimlerinde Çin'den yardım istemek de dahil olmak üzere birçok durumda yetkilerini kötüye kullanmakla suçluyor.

Pompeo sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ”John Bolton bir dizi yalanları yayınlıyor. Tamamen eğilmiş yarı gerçekler ve açık yanlışlıklar yayıyor. Bolton, bazı görüşmeleri ifşa ederek, insanların güvenini ihlal ediyor. Bolton'ın ABD'ye zarar veren bir hain olması, hem üzücü hem de tehlikelidir. Dünyadaki dostlarımıza: 'Başkan Donald Trump'ın ABD'nin iyi bir güç olduğunu biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

pompeo-bolton-abd-ye-zarar-veren-bir-hain-746163-1.

TRUMP: BOLTON BİR YALANCI

Kitapta Bolton, Trump'ın, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı görüşmede çiftçilerin ağırlıklı olduğu eyaletlerde 2020 seçimlerinde zafer kazanması için Çin'den büyük miktarda Amerikan tarım ürünleri almasını istediğini öne sürmüştü.

Ayrıca Şi'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde neden Uygur Türklerini tuttukları kampları kurduklarını anlattığı ve Trump'ın da Şi'ye "Kampları kurmaya devam etmelisiniz, bu yapılacak doğru bir şey" dediğini iddia etmişti.

Fox televizyonunda Sean Hannity'nin programına telefonla bağlanan Trump, Bolton'ın iddialarına cevaben, "Bugüne kadar hiçbir ABD başkanı Çin ve Rusya'ya benim davrandığım kadar sert davranmamıştır" ifadesini kullandı.

Trump, Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine getirerek Bolton'a bir şans verdiğini belirterek, "Bolton, bu kitabı yazmakla kanuna karşı geldi. Bunlar üst düzeyde gizli bilgilerdi ve bunları açıkladı" dedi.

"Bolton bir yalancı" diyen Trump, "Beyaz Saray'daki herkes ondan nefret ediyor. Aslında hiç çok sevilen ve saygı duyulan biri olmamıştı. Tanıdıkça hepimizin ona olan saygısı daha da azaldı. Ben şahsen onun deli olduğunu düşündüm" ifadelerini kullandı.