ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ben, Türkiye'nin son eylemlerinin son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık" dedi.

Pompeo: Türkiye'nin son eylemleri son derece saldırgan

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD yönetimi ile Avrupa’nın, Türkiye'nin son aylarda Ortadoğu'daki eylemlerine karşı birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Fransız gazetesi Le Figaro’ya konuşan Pompeo, Türkiye’nin Karabağ’da Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ı desteklemesini ve Libya ve Doğu Akdeniz’deki politikalarını işaret ederek, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ben, Türkiye'nin son eylemlerinin son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık" dedi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre Pompeo, "Avrupa ve ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bu tür eylemlerin halkının çıkarına olmadığı konusunda ikna etmek için birlikte çalışmalı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin askeri kabiliyetlerin artan bir şekilde kullanmasının endişe verici olduğunu söyleyen Pompeo, Türkiye'nin NATO'da kalıp kalmaması konusunda yorum yapmadı.

Mike Pompeo, dün Fransa'daki temaslarının ardından özel jet ile İstanbul’a gelmişti ancak hiçbir hükümet yetkilisiyle görüşmemişti, sadece Fener Patriği Bartholomeos'u ziyaret edeceği belirtilmişti.