PONZA, fantastik sinemaya göz kırpıyor

PONZA yeni single'ı "Gold & Round" için yayınladığı müzik videosu ile fantastik sinemaya göz kırpıyor. Yönetmenliğini Yiğit Evgar'ın üstlendiği videonun hikayesi ve görsel efektleri grubun vokalisti Güneş Akyürek'in imzasını taşıyor.

Mübadele zamanı boşalan ve yıkılmaya yüz tutmuş yapıların duvarları dışında insana dair hiçbir şey kalmayan Sazak Köyü'nün set olarak kullanıldığı video, hayali bir krallıkta geçiyor. Gizemli bir objenin göklerden köye inmesini konu alan video simgesel olarak halk ve güç sahipleri arasındaki çekişmeyi konu alıyor.

"Bu gizemli altın küre insanlara özgürlüklerini ve güçlerini hatırlatan bir cümle veya bir fikir olabilir. Uzak gezegenlerden gelen bir varlığın bu ezilen halka yardımcı olması ve krallarını alt etmeleri ve özgürlüklerine kavuşmaları için onlara güç vermesi olarak da yorumlanabilir tabi" diye belirtiyor PONZA üyeleri.

ponza-fantastik-sinemaya-goz-kirpiyor-523327-1.

El işi kostümler ve görsel efektlerle güçlendirilen video grubun önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan ilk uzun çalar albümlerinin de habercisi. "Kendin Yap" felsefesi ile görsel ve işitsel tüm prodüksiyon yükünü sırtlanan PONZA üyeleri, bağımsız duruşlarını tam olarak desteklemek ve müzikal üretimlerini bir çatı altında toplamak amacıyla kurdukları Tarla Records üzerinden kendi eserlerini ve çeşitli sanatçıların albümlerini yayınlamaya hazırlanıyor.

ponza-fantastik-sinemaya-goz-kirpiyor-523328-1.

Vokalde ve gitarda Güneş Akyürek, fx gitarlarda Mehmet Korkmaz, davulda Salih Topuz, ve bass gitarda Burak Serter'den oluşan PONZA’nın yolculuğu Güneş Akyürek’in yaptığı ev kayıtlarını geliştirmek için davulcu ve elektronik müzik prodüktörü Salih Topuz ile güçlerini birleştirmesiyle başladı. Çıkış EP'si Free Kids'i 2015’te dijital ve plak formatlarında yayınlayan grup, 60’lar ve 70’lerin sevgi dolu protest tınılarını grunge, garage, surf ve psychedelic rock elementlerini birleştirerek kendine has bir şekilde aktarıyor.

ponza-fantastik-sinemaya-goz-kirpiyor-523329-1.