Fenerbahçe'de yeni teknik direktörün kim olacağına ilişkin arayış devam ederken Başkan Ali Koç, Portekiz'de teknik direktör Jorge Jesus’la görüştü. Görüşmede Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa da bulundu. Jesus’un kariyerine Avrupa’da devam etmek istediği ve Fenerbahçe’nin sunduğu projeyi beğendiği iddia edildi.

Portekiz'de zirve: Ali Koç, Jorge Jesus ile görüştü

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Portekiz’de tecrübeli teknik direktör Jorge Jesus’la bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Koç’un katıldığı görüşmelerde Jorge Jesus ile birlikte Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa da bulundu.

Milliyet'ten Celal Umut Eren'in haberine göre, taraflar önemli adımlar atmayı başardı. Artık görüşmeler aşamasında arada bazı detayların kaldığı vurgulandı. Bu detayların başında Jorge Jesus ve teknik ekibinin alacağı maaşın görüşüldüğü aktarıldı. Mayıs ayı içerisinde teknik direktör konusunu resmiyete kavuşturmak isteyen Başkan Ali Koç’un Portekizli çalıştırıcıyla yaptığı görüşmelerden memnun kaldığı öğrenildi. Yapılan görüşmenin son derece sıcak bir ortamda geçtiği belirtildi.

Jesus’un kariyerine Avrupa’da devam etmek istediği ve Fenerbahçe’nin sunduğu projeyi beğendiği kaydedildi. 67 yaşındaki teknik direktörün Suudi Arabistan ve Katar’dan da bazı teklifler aldığı ancak Fenerbahçe’nin projesinin kendisi açısından cezbedici durduğu bildirildi. Bugün bir kez daha taraflar görüşecek.

Öte yandan Jorge Jesus’un teknik ekibiyle beraber yeniden toplanarak çalışmalarına başladığı vurgulandı. Fenerbahçe ile görüşmelerin son aşamaya gelmesinden dolayı Jesus ile ekibinin sarı-lacivertli takımın mevcut durumuyla alakalı analiz ve araştırmalar yaptığı dile getirildi.