Posco Assan işçileri Meclis’teydi

Kocaeli’nde faaliyet gösteren, Kibar Holding’in ortağı olduğu Posco Assan Fabrikası’nda sendikalı oldukları için işten atılan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, dün Meclis’teydi. Meclis’in önünde açıklama yapan işçiler, sendikanın yetki başvurusuna bir buçuk ay sonra Çalışma Bakanlığı’ndan olumsuz yanıt gelmesini protesto etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İzmir Milletvekili Musa Çam ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in de destek verdiği açıklamada, fabrikada 90 işçinin sendikalı oldukları için işten atıldığı ve iki aydır sendikal hakları için mücadele verdiği hatırlatıldı. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendikanın Bakanlığa başvuru yaptığı tarihte toplu sözleşme için gerekli üye sayısına sahip olduğunu, ancak Çalışma Bakanlığı’nın iki ay boyunca yetki belgesini göndermediğini ve en sonunda anlaşılmaz bir biçimde yetkisizlik tespit yazısı gönderdiğini ifade etti.

“Ne tür gelişmeler yaşandı ki sendikamızın işyerinde çoğunluk sendikası olduğuna dair belirgin durum bir anda yetkisizlik tespitine dönüştü?” diye soran Serdaroğlu, işten atılan 90 işçi sendikalı olarak işe dönene kadar mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.
İşçiler yapılan açıklamanın ardından milletvekillerini ziyaret etti, CHP’nin grup toplantısına katıldı.