Poşet tartışması sürüyor: Kimi mağaza ve marketler poşetleri 25 kuruş yerine 1 liradan satmaya başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl içinde yürürlüğe giren “ücretli poşet uygulaması”, çeşitli tepkilere neden oldu ve çok tartışıldı. Yaşanan tüm tartışmalara rağmen market ve tekstil mağazalarındaki alışverişlerde poşetler 25 kuruştan satılmaya başlandı. Bu uygulama bile market ve mağazalar tarafından sulandırıldı. Poşetlerin üzerinde kendi ürün ve markalarını yazan marketler kendi reklamlarını yaptı.

POŞET FİYATLARININ ARTMASINA TEPKİ

Özgür Kocaeli’de yer alan habere göre; birçok mağaza ve market ise, 25 kuruştan satması gereken poşetleri 50 kuruş ile 1 TL’den satmaya başladı.

Poşet fiyatlarının yükseltilmesi vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı. İzmit Honda Fabrikası’nda çalışan Sezai Bora, tepki gösteren vatandaşlardan sadece biri. Bora, yenidoğan çocuğuna bebek giyim alışverişini yapmak için geçtiğimiz gün İzmit Abdurrahman Yüksel Caddesi üzerinde bulunan bir bebek giyim mağazasına gittiğini ve mağazada kendisine 1 TL’den verilen poşete tepki gösterince hiç beklenmedik tepkiyle karşılaştığını söyledi.

'1 LİRA OLDUĞUNU SÖYLEDİ, İTİRAZ ETTİM'

Özgür Kocaeli gazetesini arayan Sezai Bora şunları anlattı:

“Bebeğimize kıyafet almak için Civil Mağazasına gittim. 150 TL değerinde kıyafetler aldım. Kasaya gelerek hesap ödedim. Kasadaki eleman poşet isteyip istemediğimi sordu. Ben de alabileceğimi söyledim. Poşetin fiyatının 1 TL olduğunu söyledi. İtiraz ettim. 25 kuruş olması gerektiğini söyledim. Benimle alay edercesine davrandı. Üstelik bana verdikleri poşetin üzerinde kendi mağaza reklamı vardı. Ben o mağazanın reklamı üzerinde bulunan poşeti elimde taşımak istemiyorum. Sadece bana değil, tüm müşterilere benzer uygulamayı yapıyorlar. 25 kuruş olan poşetleri 1 TL’den satarak ciddi oranda kar elde ediyorlar. Bu mağazadan şikayetçiyim.”