PTT-Sen yöneticisinin işten çıkarılması üzerine İstanbul Arnavutköy’deki dağıtım merkezi çalışanları iş bıraktı. Mobbinge uğradıklarını söyleyen işçiler baskı sürerse eyleme devam edeceklerini duyurdu.

Posta bekleme, postacı eylemde

Emek Servisi

İşçinin sorunlarını ilgili birimlere aktaran sendika yöneticilerine yönelik baskılar hız kesmiyor. Son olarak PTT-Sen yöneticisi Emin Kan’ın işine son verilmesi ve bir yöneticinin görev yerinin değiştirilmesi üzerine İstanbul Arnavutköy Posta Dağıtım Merkezi’nde çalışan işçiler iş bıraktı.

İşçilerin sorunlarını Meclis’e taşıyan ve işten çıkartılan Emin Kan, haksızlık ve hukuksuzluğa karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Kan “Taşeron işçiler olarak sorunlarımızı yüksek sesle dile getirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

PTT-Sen Örgütlenme Uzmanı Leyla Bihter Özenç ise şu açıklamayı yaptı: “Arnavutköy Dağıtım Merkezi’nde uzun süredir devam eden bir mobbing var. Sendikaya yönelik baskı var. PTT de bu konuda sessiz kalıyor. Emin Kan, bu sorunları anlatmak, sıkıntıları çözmek üzere TBMM’ye gidiyor. Bu görüşmelerin fotoğraflarını gören işveren ‘sen raporlusun niye TBMM’ye gittin’ diyerek iş akdini feshediyor. Uzun süredir bu sorunları anlatmak üzere TBMM’den randevu almaya için çalıştık. Randevu verdikleri gün Emin Kan hastaydı. Buna rağmen gitti ve iş akdi feshedildi.” Özenç sözlerine söyle devam etti: “Bir başka sendika yöneticisi arkadaşımızın da yeri değiştirildi. Arnavutköy’de zaten hâlihazırda iş yetişmezken başka bir yere gönderilmesinin amacının gözdağı olduğunu düşünüyoruz. Bu iki gelişme sonrası arkadaşlarımız dağıtıma çıkmadı, iş yerinin önünde bekliyorlar. Sorun çözülmediği takdirde işe başlamama, dağıtıma çıkmama tavrını sürdüreceğiz.”