Bu sezon TBBL son yılların en zevkli ve çekişmeli play-off final maçlarına sahne oldu. Oynanan 6 maçın sonunda Fenerbahçe'nin bayanları Beşiktaş Cola Turka'yı Caferağa'da nefesleri kesen maç sonunda 59-57 yenerek 100. yılda...

Bu sezon TBBL son yılların en zevkli ve çekişmeli play-off final maçlarına sahne oldu. Oynanan 6 maçın sonunda Fenerbahçe'nin bayanları Beşiktaş Cola Turka'yı Caferağa'da nefesleri kesen maç sonunda 59-57 yenerek 100. yılda şampiyonluk kupasını havaya kaldırmayı başardı. Gerçekten ortaya koydukları mücadeleden ötürü iki takımı da tebrik etmek gerekiyor. İki takım da son maça kadar mücadeleyi bırakmadı ve güçlerini sonuna kadar sahaya yansıttılar. Kolay değil, play-off maçları 2 gün ara ile ve çok yüksek tempo ile oynandı. Oyuncular daha dinlenmeye bile zaman bulamadan yeni bir maça çıkmak zorunda kaldılar. Bu kadar maçın ardından fiziksel yorgunluk yaşayan oyuncular son maçta da kalan son enerjilerini kullanarak, kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. İşte bu tempoda oynanan ezeli rekabet son maça kadar sürdü ve Fenerbahçe, seyircisinin ve Başkan Aziz Yıldırım'ın önünde rakiplerini son maçta yenerek çok anlamlı bir şampiyonluğa imza atmış oldu.

Bu, iki bakımdan çok önemli idi. Futboldan sonra kazanılan ikinci şampiyonluk olması ve bu şampiyonluğun da futbolda büyük çekişme yaşanan Beşiktaş'a karşı kazanılması idi. İki takımı da ülkemizde kadın basketbolünün gelişmesine sağladıkları katkılarından dolayı canı gönülden kutluyorum. Bu müthiş rekabet ile kadın basketbolu-na olan ilgiyi en üst düzeye çıkarttılar.

Kadın basketbolünün Türkiye'de daha da ilerlemesi için öncülük etmiş oldular. Bu final serisinin tüm maçlarını yayınlayan FB TV ve Beşiktaş TV'yi de ayrıca tebrik etmek gerekiyor. Basketbolün bu gözardı edilen bölümünü ekranlarına taşıyarak bu güzel mücadeleyi Türkiye'nin izlemesini sağladılar.

Belki hayatlarında hiç kadın basketbol maçı izlemeyen insanlar ezeli rakabetin büyüklüğünden dolayı bu maçları izlediler. Bu da basketbolümüzün yeni seyirciler kazanmasını sağladı. Son maçta Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyan bir oyuncu vardı. Pondexter oynadığı müthiş oyunla herkesi büyüledi ve kendisine hayran bıraktırdı. Rakip potaya bıraktığı 22 sayı ile de bu güzel oyununu süslemeyi bildi. Sonunda nefesleri kesen mücadelenin galibi Fenerbahçe oldu ve 5. kez lig şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

ANTALYA'DAN İKİ TAKIM 1. LİG'DE
Önümüzdeki sezon Beko Basketbol Ligi'nde oynayacak 2 takım da bu hafta içinde belli oldu. Oynanan play-off maçları sonunda ikinci ligden Antalya BŞB ve Antalya Kepez Belediyesi lige çıkma hakkını kazanarak Antalya adına büyük bir zafere imza atmış oldular. Uzun bir aradan sonra Antalya şehri Beko Basketbol Ligi'nde önümüzdeki sezon 2 takımla temsil edilmiş olucak. Sezon ortasında genel menejerliğe Doğan Hakyemez'i getirerek büyük bir atılımın içine giren Antalya BŞB bu yatırımının karşılığını daha ilk sezondan Beko Basketbol Ligi'ne çıkarak almış oldu.

Antalya gibi büyük bir turizm şehrinin basket-bola yatırım yapması ve iki takımla ligde temsil edilmesi basketbolümüz açısından oldukça sevindirici bir gelişmedir. Umarım bu takımlar ligde kalıcı olabilmek için altyapılardan başlayarak basketbola yatırım yaparlar ve Beko Basketbol Ligi'ne büyük bir renk getirirler.