Türkiye Basketbol Ligi’nin başlamasına 2 ay kadar bir zaman var. Tüm takımlar lig için hazı rlıklarını ve transfer çalışmalarını son hızla sürdürüyorlar

Türkiye Basketbol Ligi’nin başlamasına 2 ay kadar bir zaman var. Tüm takımlar lig için hazı rlıklarını ve transfer çalışmalarını son hızla sürdürüyorlar. Tüm bu çalışmaları mercek altına aldığı mızda 3 takımın ön plana çıktığını görüyoruz. Bunlar Efes Pilsen, Ülkerspor ve Beşiktaş. Bu üç takıma yaptıkları transferlerle Fenerbahçe, Tuborg, Karşıyaka ve Türk Telekom da katılabilir.

 Özellikle Ülkerspor bu sezon yaptığı transferlerle ligde ve Avrupa’da çok başarılı olacağının sinyallerini verdi. Serkan Erdoğan’ı Tau Ceramica’ya, Kerem Gönlüm’ü Efes Pilsen’e ve Kerem Tunçeri’yi de Beşiktaş’a kaptıran Ülkerspor, Panatinaikos’tan İbrahim Kutluay’ı, CSKA Moskova’dan Mirsad Türkcan’ı, Fenerbahçe’den Ömer Onan’ı ve Darüşşafaka’dan Cüneyt Erden’i alarak iddialı bir takım oluşturdu. Yabancı transferi olarak Ergin Ataman Siena’dan eski öğrencisi Stefanov’u aldı ve oyun kurucu pozisyonunu Stefanov ve Cüneyt Erden’e emanet etti. Uzun süre NBA'de oynamış olan atletik forvet Jeff Trepagnier’ı da geçen gün kadrosuna katan Ülker, pota altı nı geçen sezon Karşıyaka’da çok başarılı bir performans çizen Jefry Holman’a emanet etti. Özellikle İbrahim Kutluay ve Mirsad Türkcan gibi milli takımın iki yıldızını transfer ederek rakiplerine gözdağı verdiler. Önümüzdeki sezon bu takımın bu kadrosu ile çok daha fazla seyirciyi salonlara çekeceğine inanıyorum.

 Efes Pilsen, Kerem Gönlüm’ü Ülker’den alarak transfere hızlı başladı. Arkasından Antonio Granger’i da kadrosuna katarak Avrupa’da da iddialı olacaklarının sinyallerini verdi. Ayrıca Cibona Zagreb’in oyun kurucusu Marko Popoviç’i de transfer ederek bu pozisyonunu güçlendirdi. Yaz liginde oynayarak NBA’ye gitmek isteyen Domercant bu şansı kalmayınca Efes Pilsen ile önümüzdeki sezon için sözleşme yeniledi. Pota altındaki gücünü de yabancılardan Prkaçin ile olan sözleşmesini uzatarak garanti altına aldı. Kadrosu zaten yeterince geniş olan Efes Pilsen alacağı iyi yabancılarla kadrosunu daha da güçlendirecektir. Özellikle bu sezon NBA’de seçilen Cenk Akyol’dan büyük bir patlama beklediğimi belirtmek istiyorum. Bu oyuncu fiziksel olarak biraz daha geliştiği zaman zaten harika olan fundemanteli ile basketbol ligimizi domine eden oyunculardan biri olacaktır. Geçen sezon ligde final oynayarak lige büyük bir heyecan ve renk katan Beşiktaş bu sezon da ligin en renkli takımı olmaya aday. Cola Turka’nın takıma sponsor olması ile büyük bir ivme kazanan Beşiktaş en önemli icraatını takımının başına Murat Didim’i getirerek yaptı. Maddi gücü daha da artan takımın taraftarlarını seneye büyük başarılar bekliyor. Beşiktaş geçen sezondan El Amin ve Ratko Varda’yı kaybetmesine rağmen bu sezon için yaptığı transferler takımı oldukça iddialı duruma getirdi. Darüşşafaka’dan Erdem Türetken, Ülker’den Kerem Tunçeri’yi ve Umut Yenice’yi ve Tuborg’tan Barış Özcan’ı takıma katarak kaliteli bir yerli oyuncu kadrosu oluşturdu. Oyun kurucu olarak Didin, Opel’den eski öğrencisi ve takımın başarısında büyük payı olan Tyron Ellis’i getirerek bu pozisyonu garantiye almı ş oldu. Geçen sezon final oynamayı başaran Beşiktaş’ın bu sene bu kadrosu ile şampiyonluk yarışında iddialı olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Hele muhteşem seyircisi ile Akatlar Spor Salonu bütün rakipleri için çok zor bir deplasman olacaktır. Kısacası Beşiktaş bu sezon yönetimi, kadrosu, salonu ve seyircisi ile şampiyonluğa her zamankinden daha yakın gözüküyor.