T30. Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası 2-11 Eylül tarihleri arasında ülkemizde yapılacak ve bu büyük sınav için...

 T30. Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası 2-11 Eylül tarihleri arasında ülkemizde yapılacak ve bu büyük sınav için geri sayım başladı. Ardı ardına çok önemli spor olaylarını başarı ile organize eden ülkemiz, büyük bir sınavı da bu şampiyonada verecek. Böyle önemli organizasyonlardan daha büyüklerini ileride ülkemize getirebilmek için, bu organizasyonlardan başarı ile çıkmak çok önemli. Bunlar bizim en büyük referansları mız oluyor. Uzun zamandır beklediğimiz bu şampiyona üç ilimizde gerçekleştirilecek. Eleme ve final grubu maçları Bursa, İzmir ve Ankara’da oyananacak.

 Takımımız Coach Cem Akdağ yönetiminde uzun bir zamandır bu turnuvaya hazırlanıyor. Hazı rlıklar sırasında aldığı başarılı sonuçlarla bu turnuvadan iyi bir derece çıkarabileceğinin de sinyallerini verdi. Çekilen kura sonucunda takımımıız Rusya, İspanya, Litvanya, Sırbistan Karadağ ve Romanya’nın yer aldığı B Grubunda bulunuyor. Ankara’da oynanacak maçlar sonunda ilk dört sırada yer alan takımlar çeyrek finale yükselme şansını yakalayacaklar. Ankara’lı sporseverlerin bu maçlarda millilerimizi desteklemek için salonu tıklım tıklım dolduracaklarına eminim. Bu atmosferi yüksek maçlarda, seyirci desteğ ine çok fazla ihtiyacımız olacak.

 Millilerimiz Avrupa Şampiyonası’na çeşitli turnuvalar ve hazırlık maçları oynayarak hazırlandı. Özellikle Akdeniz Oyunları’nda aldıkları birincilik ve oynadıkları güzel oyunla şampiyona için hepimizi çok umutlandırdılar. Bu maçlarda rakiplerini de daha iyi tanıyarak ve eksikliklerini görerek Eylül ayında yapılacak maçlara çok daha hazır hale geldiler. Erkek milli takımımızı Avrupa şampiyonasına iyi şekilde hazırlanamadığı için eleştiriyoruz. Ancak kızlarımızda durum tam tersi, ülkemizde yapılacak turnuvaya uzun bir zamandır planlı ve programlı bir biçimde hazırlanıyorlar. İnanıyorum ki, bu şampiyona kızlarımız için bir milad olacak ve Avrupa kadın basketbolunda da ‘Biz de varız’ diyeceklerdir. Çünkü uzun zamandır takip ediyorum yılmadan, usanmadan başarıya ulaşmak için var güçleri ile çalışıyorlar.

 Kızlarımız aslında A grubuna nazaran daha güçlü olan B grubunda yer alıyor. Grubumuzda Litvanya, Rusya ve İspanya gibi güçlü takımlar var. Bu da grup maçlarının oldukça zorlu geçeceğine işaret ediyor. Takıma Türk vatandaşlığına geçirilerek sonradan katılan Korel Engin’in pota altındaki katkıları ile takımımız biraz daha güçlenmiş durumda. Ancak bizi en fazla üzen olay Gülşah Akkaya’nın diz yan bağlarından sakatlanması ve maçlarda forma giyemeyecek olması. Hepimiz Gülşah’tan bu turnuvada çok fazla katkı bekliyorduk. Bu beklenmedik sakatlık bütün planları altüst etti. Ancak takım arkadaşları daha fazla mücadele ederek onun yokluğunu aratmayacaklardır.

 Evet ülke olarak 2 Eylül’de başlayacak maçlarla büyük bir sınava çıkıyoruz. Bu sınavın en önemli özelliği ev sahibi olmamızdır. Ben yetkililerin her zaman olduğu gibi organizasyonu en iyi şekilde yapıp, konuk takımları en güzel şekilde ağırlayacağına eminim. Televizyonlarla yurtdı şına yapılacak yayınlar ve turnuvanın basında yer alması ülkemizi bu süre içinde yine dünyanın gündemine oturtacaktır. Bu güzelliklerin yanına kızlarımızın başarısı da eklenirse sevincimiz büyük olur.

 Haydi ‘Potanın Perileri’, sizlere güveniyoruz.