Maçın ilk 45 dakikasında futbol kırıntısı namına olanlar, Galatasaray’ın ilk 20 dakikadaki yapay baskısıydı. Ülke futbolunun bu kadar sıkıntılı günler yaşamasının sebeplerinden birisi de bu (belki de sonucu). 45 dakika boyunca oynanan bir maçta, kalite kokan hareket sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Üstelik aradığımız şey 80 metrelik adrese teslim paslar, aynı anda 3 adamı oyundan eksiltmeler, röveşatalar değil sadece akıllı bir pas, iyi bir orta, hızlı bir akın. Bunu yapabilen oyuncuların yabancılar olması da futbolu yönetenlere bir mesaj, ama tabii Demiören’in ülke futbolunun başına ördüğü çoraplar bu mesajları anlayamamasından geliyor ya.

Galatasaray’ın oyununun iyi veya kötü olarak değerlendirilmesi bir yana, kimsenin, Prandelli’nin kendisinin bile cevabını bilmediği sorular var. Daha önce de yazmıştık bu satırlarda. Futbolu basit oynamak bazen en zor şey olabiliyor. Ama eğer bunu kolaylaştıracak seçenekleriniz elinizdeyse ve bunlara sırtınızı dönüyorsanız, başka kolay işleri yapabilen takımlar size sahanızda 3 gol atıp evine dönüyor. 4 gün sonraki Anderlecht maçı gerekçe gösterilerek Wesley Sneijder yedek oturtuluyor. Ama, sahadaki takım böyle bir lüksü kaldırabilir mi bunun hesabının yapılmadığına eminim. Galatasaray’ın yediği 2. gole bakalım örneğin. Kornere dönen pozisyonun başında bir Trabzonsporlu futbolcu topu aldı, yaklaşık 5 metre sürdü ve kaleyi cepheden görüyordu. Ona engel olmaya çalışan önündeki oyuncular değil arkadan koşup gelen Melo’ydu. Korner atıldı, top ön direkten kale sahasına indirildi ve Trabzonlu bir başka futbolcu topu ağlara gönderdi. Bu 1 dakikalık atak boyunca başrolü oynayan Trabzonsporlu futbolcular rakipten hiçbir baskı görmediler ve oldukça rahattılar. Yukarıda bahsettiğimiz basit gerçekler işte bunlar. Bir futbol maçında rakip takımın 3 oyuncusu bu kadar rahat hareket edip istediğini yapabilirse, topu kalenizde görmeniz işten bile değildir.

Prandelli Galatasaray futbol takımının yaratıcı birkaç oyuncusuna yedek kulübesi veya tribünlerde pranga vurmaya devam ediyor. Gelecek hafta sonu kulübede yepyeni bir ismin görünmesi sürpriz olmamalı.