Karayipler Felsefi Birliği, Marksist Tarihçi, BirGün Pazar Yazarı Vijay Prashad’ı Frantz Fanon Üstün Başarı Ödülü’ne layık gördü. Prashad’ın ödüle tarihçi, gazeteci ve kurum inşaası alanlarındaki uluslararası çalışmaları dolaysıyla layık görüldüğü açıklandı.  Ödül komitesinin açıklamasında Prashad için şu ifadeler kullanıldı “Prashad’ın sıkı aktivizm konusundaki şöhreti, pek çok durumda dövülmesine ve işkence görmesine rağmen sosyal dönüşüm kavgasını […]

Prashad’a prestijli ödül

Karayipler Felsefi Birliği, Marksist Tarihçi, BirGün Pazar Yazarı Vijay Prashad’ı Frantz Fanon Üstün Başarı Ödülü’ne layık gördü.

Prashad’ın ödüle tarihçi, gazeteci ve kurum inşaası alanlarındaki uluslararası çalışmaları dolaysıyla layık görüldüğü açıklandı. 

Ödül komitesinin açıklamasında Prashad için şu ifadeler kullanıldı “Prashad’ın sıkı aktivizm konusundaki şöhreti, pek çok durumda dövülmesine ve işkence görmesine rağmen sosyal dönüşüm kavgasını kesintiye uğratmadığı gençliğine uzanıyor. Dünyaca ünlü bir bilim insanı olarak başarılarına, küresel ölçekte hakikate bağlılık, adalet ve özgürlük rehberlik ediyor. Eminiz ki eğer Fanon hayatta olsaydı yolu bir noktada Prashad’la kesişirdi.”

Tricontinental Sosyal Araştırma Enstitüsü’nün Direktörü Prashad’ın 25 kitabı bulunuyor.