İngiltere'de koronavirüs nedeniyle ara verilen sezon 17 Haziran'da yeniden başlayacak. 20 Premier Lig kulübü belirlenen tarih üzerinde anlaşma sağladı

Premier Lig 17 Haziran'da başlıyor

İngiltere Premier Ligi'nin 17 Haziran'da başlamasına karar verildi.

Önceden kalan 2 erteleme maçı Aston Villa - Sheffield United ve Manchester City - Arsenal maçlarıyla başlayacak İngiltere Premier League'ne aynı haftasonundaki maçlarla devam edilecek.

The Telegraph'ın aktardığı habere göre 20 kulüp, ligin tekrar başlaması konusunda karar aldı ve 17 Haziran tarihini başlangıç olarak belirledi.

Son hazırlıklar ve protokolleri belirleyen Premier Lig kulüpleri, olağanüstü bir durum olmazsa ligi bu tarihte başlatmak ve sona erdirmek konusunda anlaşma sağladı.

TEMASLI ANTRENMANLARA İZİN ÇIKMIŞTI

İngiltere Premier Lig kulüpleri, temaslı antrenmanlara başlama kararı almıştı.

Premier Lig'in internet sitesinde yer alan açıklamada, gruplar halinde çalışan oyuncuların temaslı antrenmanlara başlama önerisinin, kulüpler tarafından oy birliğiyle kabul edildiği duyurulmuştu.

Antrenmanlara dönüş protokolünde ikinci adımın atıldığı belirtilirken ligi yeniden başlatabilmek adına çalışmaların sürdüğü ifade edilmişti.

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle liglere 13 Mart'ta ara verilmişti.

Ülkede futbol sezonunun devam edip etmeyeceği konusunda karar verilmesi beklenirken, oyuncular bireysel ve küçük gruplar halinde antrenmanlara başlamıştı.