Premier Lig’de Haftanın Panoraması

Haftanın Takımı: Bournemouth

Geçen sezon yükseldikleri elitler ligine Aston Villa galibiyeti ile başladılar, sonrasında Manchester City, Arsenal ve Liverpool karşısında kalelerinde 15 gol gördüler. Kötü gidişin faturası hocaları Scott Parker’a kesildi, 4. haftanın sonunda yolları ayırdılar. Lige birlikte yükseldikleri Nottingham Forest karşısında devreyi iki farkla geride kapattılar, 2. devrenin başında Billing ve 63’te Solanke’nin golleriyle beraberliği yakalaüılar, maçın adamı Jaidon Anthony’nin 87. dakikada kaydettiği golle üç puanı 3-2’lik skorla kaptılar. 167 milyon sterlinlik kadro değeriyle ligin en mütevazı takımı ama kendi sıkletinde çok can yakar.

Haftanın Futbolcusu: Jordan Pickford (Everton)

Everton’un 28 yaşındaki kalecisi Merseyside derbisinde Liverpool karşısında kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkarırken ilk devrede Nunez’in, 2. devrede Firmino’nun üç gollük vuruşunda gole izin vermiyor, bitime saniyeler kala Salah’ın vuruşunu direğe çelerken takımına önemi bir puanı kazandırıyordu. İngiltere’nin kalesini koruduğu 45 maçın 20’sinde gole izin vermediğini hatırlatalım. Ligde galibiyeti bulunmayan Everton’u Liverpool karşısında muhtemel hezimetten kurtarırken milli takım hocası Southgate’in tercihini haklı çıkartıyordu.

Haftanın Teknik Direktörü: Gary O’Neil (Bournmouth)

1983 doğumlu orta saha oyuncusu 2006’da Portsmouth’da forma giydiği zamanlarda takımında sezonun oyuncusu seçilmişti. 2020’de Liverpool U-23 takımını çalıştırdı. 2021 Şubat ayında Bournmouth’da Scott Parker’ın yardımcılığına getirildi. Sezonun 4. haftasında Parker’ın kovulmasından sonra geçici olarak takımın başına getirildi. İyi sonuçlar almaya devam etmeleri durumunda takımın başında kalıcı olabilir.

Haftanın Hayal Kırıklığı: Leicester City

Transfer döneminde ligin en iyi kalecilerinden Kasper Schmeichel, sonrasında kilit savunma oyuncusu Fofana da dâhil olmak üzere takımın aslarını kaybederken sadece iki transfer yaptılar. Brighton deplasmanında kalelerinde beş gol görürken altı maçtan bir puan çıkarabildiler. 1983-84 sezonunda ilk altı maçın tamamını kaybetmişlerdi, 39 seneden sonra benzer sıkıntıyı yeniden yaşıyorlar. Küçük şehrin büyük takımı paraşütsüz düşüşte...

premier-lig-de-haftanin-panoramasi-1060937-1.

Haftanın Tartışma Konusu: VAR kararları

“Video Assistant Referee” kararlarındaki tartışmaların alevlendiği haftada West Ham’ın 90’da bulduğu net gol, öncesinde Bowen’in Chelsea kalecisi Mendy’e faul yaptığı gerekçesiyle iptal ediliyor, West Ham’ın efendi hocası Moyes haklı olarak çileden çıkıyordu. Newcastle-Crystal Palace maçında ev sahibinin bulduğu nizami gol geçersiz sayılırken, Leeds United’ın hocası Jesse Marsch, Brentford karşısında verilmeyen iki penaltıya itirazlarından kırmızı kartı görüyordu. Cumartesi akşamlarının enfes futbol programı Match of the Day’in yorumcusu Alan Shearer’e göre kötü bir futbol gününün sonunda VAR sınıfta kaldı.