Premier Lig’de Haftanın Panoraması
Fotoğraf: Depo Photos

Haftanın Takımı: Fulham

Geçen sezon birlikte yükseldikleri elitler liginde Nottingham Forest’i deplasmanda üç golle devirip üç puanı kaptılar. Sezonun üçüncü galibiyetini alan siyah beyazlılar 6’ncı sıraya yükseldi. Takımın yenileri Diop, Palhinha, Pereira ile direnç ve deneyim kazandılar, Forest karşısında 15 kez rakip kaleyi yoklarken cesur ve atak oyunlarıyla takdir kazandılar.

Haftanın Futbolcusu: Son Heung-min (Tottenham)

Tottenham’ın 30 yaşındaki sempatik forveti geçen sezon kaydettiği 23 golden sonra bu sezona kötü başlamış, ilk altı maçta gol bulamamıştı. Leicester City maçında, skorun 3-2 olduğu 59’uncu dakikada oyuna girdi ve 13 dakikada yaptığı hat-trick ile maçı 6-2’ye getirdi. Tottenham’ın eski hocası Harry Redknapp’a göre onun sahada yer aldığı Tottenham bu sezon zirveyi zorlar. Katılmamak mümkün değil.

Haftanın Teknik Direktörü: Marco Silva (Fulham)

Hull City, Watford ve Everton ile yaşadığı deneyimlerinden sonra Scott Parker’dan devraldığı mütevazı kadroyla Fulham’da çıkış yakaladı. Oyuncularıyla iletişimi, takıma kazandırdığı özgüven, takımın golcüsü Mitrovic’in yükselişi onun ve ekibinin başarısı. Kazandıkları Nottingham Forest maçından sonra sezona iyi başladıklarını, milli maç arasına özgüvenle girdiklerini, ancak önlerinde zor maçlar olduğunu, iyi gidişi devam ettirmeleri gerektiğini dile getiriyordu.

premier-lig-de-haftanin-panoramasi-1066105-1.

Haftanın Hayal Kırıklığı: Wolverhampton Wanderers

Sezonun ilk yedi maçında sadece bir galibiyet alırken, Manchester City karşısında ilk dakika kalelerinde gol gördüler. Geçmiş sezonlardaki direnç ve oyun iştahından uzaklar, City karşısında 90 dakikada rakip kaleyi bir kez bulurken evlerinde, sevdalıları önünde umut vermediler.

Haftanın güzel hikâyesi: Premier Lig tarihinin en genç oyuncusu Ethan Nwaneri (Arsenal)

15 yaşındaki Ethan Nwaneri, Arsenal'in Brentford'u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmada Premier Lig tarihinin en genç oyuncusu oldu. Mart 2007 doğumlu İngiliz hücum orta saha oyuncusu, Brentford Community Stadyumu’ndaki duraklama zamanında Fabio Vieira'nın yerine oyuna girdi. 15 yıl 181 günlük olan Nwaneri, Harvey Elliott'ın rekorunu kırdı. Liverpool orta saha oyuncusu Elliott, 2019’da Fulham için oynadığında 16 yaş 30 günlüktü.