Premier Lig’de Haftanın Panoraması
Fotoğraf: Depo Photos

Haftanın Takımı: Manchester City

Manchester derbisini yarım düzine golle kazanırken bir zamanlar gölgesinde kaldıkları rakiplerinden ne kadar ileride olduklarını gösterdiler. 90 dakika boyunca rakip kaleyi 22 kez yoklarken ev sahibi tribünlerden yükselen “We want 10” (10 isteriz) tezahüratı iki takım arasındaki farkın özetiydi. Haaland’ın gelişinden önce Premier Lig’in en güçlü takımı Norveçlinin gelişiyle farkı bir seviyeye geçti, onun acımasız bitiriciliğiyle diğerleriyle arayı çok açtılar. Ethiad Stadı’na çıkan deplasman takımı, eski zamanlarda Roma arenalarında arslana yem olmayı bekleyen bahtsızları misali. Sekiz maçta 29 gol buldular, yedek kulübesindeki kalite kadro değerinin göstergesi.

Haftanın Futbolcusu: Erling Haaland (Manchester City)

Manchester United’ı Etihad”da 6-3 mağlup ettiği maçta bulduğu üç golle Premier Lig tarihinde evinde arka arkaya üç hat-trick yapan ilk oyuncu olarak tarihe geçti. Topa her 14 dokunuşundan biri golle sonuçlanıyor, Manchester United’in unutulmaz kalecisi Peter Schmeichel, BBC Radio 5 Live’da "Haaland’in oyun stilinde farklı oyuncular gördüğünü, Ronaldo ve Zlatan’in yeteneklerinin tek oyuncuda birleştiğini, bu karışımın rakip savunmalar için kâbus olduğunu dile getiriyordu. Haaland sekiz Premier Lig maçında 14 golle en çok gol atanlar listesinde ikinci sıradaki Harry Kane’in toplamını ikiye katlıyor. Sakatlık yaşamadığı takdirde gol krallığı rekorunda inanması güç bir sayıya ulaşacaktır muhtemel.

Haftanın Teknik Direktörü: Mikel Arteta (Arsenal)

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni son maçlarda kaçıran takımın hocası yaz transferinde akılcı çalışmaların yardımıyla sezona müthiş başlangıcın mimari oldu. Arsene Wenger sonrası uzun duraklayış döneminden sonra Emirates Stadı müdavimlerinin yüzünü güldürmeyi başardı. Gençlere verdiği önem, sahada yarattığı çalışkan, enerji yüklü genç takımı izlemesi keyif veriyor. Onun başındaki Arsenal’de hâlâ yapılması gereken işler var ama bu sezon kaydettikleri ilerleme takdire sayan.

Haftanın Hayal Kırıklığı: Manchester United

2013’de Sir Alex Ferguson’un vedasından sonra sekiz teknik direktörle çalıştılar, her transfer sezonunda kesenin ağzını açtılar ama maziye ağıt yakmaya devam ediyorlar. Sezonun ilk sekiz maçında üç mağlubiyet alırken kalelerinde 14 gol gördüler. Ronaldo’nun yedek kulübesinde oyuncağı elinden alınmış çocuk halleri sevdalılarını üzüyordur muhtemel. Oynatmayacakları, üstelik kulüpten ayrılmak isteyen oyuncuyu neden yedek kulübesine mahkûm ettiniz sorusu cevap arayanlardan.

Haftanın güzel hikâyesi: Slaven Bilic’in Ada futboluna geri dönüşü

Slaven Bilic, mahallenin güzel abisi Ada futboluna döndü. Premier Lig’de olmasalar da Watford maçları ayrı keyifli geçer bu sezon. İlk fırsatta Vicarage Road Stadı’nin tribünlerinde dönüşünü kutlama umuduyla.

premier-lig-de-haftanin-panoramasi-1071990-1.