Premier Lig'deki 20 takımın oyuncuları ve personelinden oluşan bin 130 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Test sonuçlarının tamamının negatif olduğu açıklandı

Premier Lig'de koronavirüs vakasına rastlanmadı

İngiltere Premier Lig'de 28-29 Mayıs tarihlerinde bin 130 kişiye yapılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinde pozitif vakaya rastlanılmadığı açıklandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Premier Lig'de maçların yeniden başlayabilmesi için tedbirler en üst seviyede tutuluyor.

Bu bağlamda, 28-29 Mayıs tarihlerinde ligdeki 20 takımın oyuncuları ve personelinden oluşan bin 130 kişiye koronavirüs testi uygulandı. Test sonuçlarının tamamının negatif olduğu açıklandı.

Premier Lig'de daha önce yapılan testlerde toplam 12 kişide koronavirüs tespit edilmişti.

17 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

premier-lig-de-koronavirus-vakasina-rastlanmadi-738473-1.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan İngiltere Premier Ligi 17 Haziran'da seyircisiz olarak yeniden başlayacak.

Premier Lig'den yapılan açıklamada, lige 17 Haziran Çarşamba günü oynanacak Aston Villa-Sheffield United ve Manchester City-Arsenal karşılaşmalarıyla devam edileceği belirtilmişti.

Premier Lig Üst Yöneticisi (CEO) Richard Masters, maçların seyircisiz oynanacağını belirterek, "2019-2020 sezonuna devam etmek için tüm paydaşlarımıza danışarak çalışmaya devam edeceğiz" ifadesini kullanmıştı.

Ligde kalan 92 maçın Sky Sports, BT Sport, BBC Sport ve Amazon Prime tarafından yayınlanacağı kaydedilmiş, BBC ise haftada 4 maçı şifresiz olarak ekranlara getireceğini duyurmuştu.

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle futbol liglerine 13 Mart'ta ara verilmişti.