Milli maç arasından önce kısa zaman diliminde Premier Lig’de teknik direktör kıyımı yaşanmış, üç takım hocasıyla yolları ayırmıştı. O ayrılıkların arifesinde “101 great goals” sitesinde okumuştum, son 10 yılda kovulan teknik direktörlere ödenen maaşlar hesaplandığında, Jose Mourinho Chelsea, Manchester United ve Tottenham’da maç başına yaklaşık 266.870 Sterlin kazanarak listede ilk sırayı kapmış, ne diyelim günümüz futbolunun gerçeği.

Mourinho’nun, üç takımdan kovulmasına rağmen son on yılda 97.674.480 Sterlin kazanmış olması tarihe düşen notlar. 2. sırada Mauricio Pochettino, son 10 yılda iki takımda çalıştı, ancak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finalinde yer alan Tottenham’dan o finalden beş ay sonra kovuldu, takımda kaldığı 1.967 gün sonunda 45.806.849 Sterlin kazanmış. Listenin 3. sırasında Antonio Conte, Chelsea’de şampiyonluk yaşamış, kovulduğu takımlardan 20.395.803 Sterlin kazanmış… Bir de hemen her maç sonrası kovulacağına kesin gözüyle bakılan ama ne hikmetse koltuğu kaptırmayanlar var. Milli maç arasına kadar oynadığı 11 maçın 4’ünü kaybetti Manchester United, Liverpool karşısında yaşadıkları hezimete, sevilmeyen komşu Manchester City karşısında ezilmelerine rağmen Ole Gunnar Solskjaer son kez takımın başında…

premier-lig-seyir-defteri-gule-gule-solskjaer-947459-1.

Kasvetli ve soğuk bir kasım günü Manchester United lige tutunma savaşı veren Watford deplasmanında. Ev sahibi takımın rakibine karşı şansı tutmuyor, tüm kupalarda karşılaştıkları son 20 maçın 18’ini kaybettiler. Bu sezon ligde oynadıkları 11 maçın 7’sinde gol bulamadılar. Manchester United hüsranları yaşayanlardan, ligde oynadıkları son altı maçın dördünden puansız ayrıldılar. Tüm kuplarda oynadıkları son 24 maçın sadece ikisinde kalelerini gole kapattılar. Ev sahibi 4-1-4-1 dizilişinde, gol umutları King’in arkasında Sarr, Louza, Cleverley, Dennis; Ozan Tufan yedek kulübesinde. Manchester United 4-2-3-1 dizilişinde, ileri uçta Ronaldo’nun arkasında Sancho, Fernandes, Rashford.

İki takımın da topu yere indirmekte zorlandığı ilk bölümde rakibi sahasında kabul ediyor Manchester United. 5. dakikada Fernandes’in hatalı pasında McTominay ceza sahasında King’i düşürüyor, kazanılan penaltıyı Sarr Kullanıyor, De Gea kurtarıyor, sonrasında tekrar kararı çıkıyor, Sarr ikinci kez geçemiyor United kalecisini. Son beş sezonda penaltı kurtaramamış İspanyol kaleci iki penaltı çıkarıp maça damga vuruyor. İlk 20 dakikada misafir takım rakip kaleyi bulamazken gole daha yakın takım Watford. 27’de aradığı ve hak ettiği golü buluyor Watford, rakip savunmanın uzaklaştıramadığı topu sağdan kesiyor Dennis, King tamamlıyor. 44’te fark ikiye çıkıyor, Femenia’nın asistinde ceza sahasının sağından uzak köşeye sert vuruyor Sarr. Watford topa yüzde 38 oranında sahip olduğu, rakip kaleyi 11 kez yoklayıp farkı kaçırdığı devreyi iki farkla önde kapatıyor.

2. devreye iki değişiklikle başlıyor United, Rashford’un yerine Martial, McTominay’in yerine Van De Beek sahada. 50’de farkı bire indiriyorlar, ceza sahasında Ronoldo’nun kafa pasını kafayla ağlara gönderen Van de Beek, bu maça kadar ilk 11’de yer alamayışı muamma. O gol hareketlendiriyor takımı, 55’te Ronaldo’nun sağdan ortasını gole çeviremiyor Fernandes. 57’de Van De Beek’in savunma arkasına pasında Foster ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleciyi geçemiyor Ronaldo, United bu devrede istekli. 64’te Watford savunmasının ortasında Nkoulou yerini Ekong’a bırakıyor. 70’te Watford’da sakatlanan Sarr’ın yerine Hernandez sahada. 69’da savunmadan çıkarken Cleverley’e kaptırdığı topun devamında 2. sarıyı görüyor Maguire, United son 20 dakikada 10 kişi, maçın muhtemel kırılma anı. 75’te müsait pozisyonda kafayla kaleyi bulamayan Ronaldo hırsından çimleri döverken kazanma azmini gösteriyor görmesini bilenlere. 10 kişi kalmasına rağmen ilk devrede yakalayamadığı pozisyonları buluyor United, 78’de Fernandes net fırsatı kullanamıyor. Sarr’ın çıkışıyla topu 3. bölgede tutmakta zorlanıyor Watford, 82’de yakın mesafeden kafayla rakip kaleyi bulamıyor Pedro. Beş dakika uzatılan maçın 91. dakikasında 3. golü buluyor Watford, ceza sahasının sağından De Gea’nın yanından sert vuruyor Pedro. Bitime saniyeler kala Dennis takımın 4. golünü kaydediyor, Watford üç puanı kapıp düşme potasından uzaklaşırken bir maçtan daha puansız ayrılıyor United. İlk devrede iyi organize olmuş Watford’un enerjisi, 3. bölgede baskısıyla başa çıkamadılar, 2. devrede toparlandılar ama 10 kişi kalınca fark yediler. Kadrolarında yıldızları var ama takım değiller. Velhasıl son yedi maçın beşini kaybettiler, Ole Gunnar Solskjaer, sahi nereye kadar?! Maçın adamı İsmaila Sarr.Bu maçın Manchester United’daki görevinden kovuldu Solskjaer. Şimdilerde Kırmızı Şeytanlar yeni hocasını bekliyor…