21 Mart 1963 tarihinde Hollanda’nın 72.597 nüfuslu Zaandam şehrinde dünyaya gelmiş futbol adamı. Jenerasyonunun en iyi savunmacılarından biri olarak kabul ediliyor, aynı zamanda ölümcül şutlara sahip bir duran top ustası. Futbolculuk yıllarında en golcü defans oyuncusu seçilmiş, uzman bir penaltıcı aynı zamanda. İlk profesyonel takımı 1980 senesinde FC Groningen. Henüz 17 yaşında sahaya çıktığı takımda 1983 senesine kadar forma giymiş, 90 maçta 33 golü var, bir savunmacı adına mükemmel istatistik. O futbol ülkesinde o kadar iyi topçu olur da, “de Godenzonen” (Tanrının çocukları) Ajax talip olmaz mı, olmuş elbet, 1983–86 seneleri arasında kırmızı beyazlı takımda top koşturmuş. Kariyerinin zirve yaptığı yıllar, PSV (1986–1989), Barcelona (1989–1995) zamanları. Hollanda ve İspanya’da sekiz şampiyonluk yaşamış, Hollanda Milli Takımıyla 78 maçta sahaya çıkmış…

Barça yıllarında lakabı ‘Tintin’, sarı saçları ve ele avuca sığmaz hallerine itafen Herge’nin yarattığı, bizde de Tenten olarak bilinen çizgi roman kahramanından miras. 1998 senesinde Almanya’da oynanan Avrupa Şampiyonasında Hollanda’nın Almanya’yı yendiği, maçtan sonra rakip takım taraftarlarının yer aldığı tribünün önünde Alman Olaf Thon’un formasıyla poposunu silme hareketi kariyerindeki muhtemel pişmanlıklarından. 1992 senesinde oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Sampdoria karşısında kaydettiği inanılmaz golden sonra Barça taraftarları arasında, Barcelona hayvanat bahçesinde yaşayan albino gorilinin adıyla anılmış uzun zaman, “Floquet de Neu” İltifatın böylesi! Futbolu 1997 senesinde Feyenoord’da bıraktığında verileri yabana atılmaz, 535 maçta 193 gol.

Teknik direktörlük kariyerine 1998 Dünya Kupasında Guus Hiddink’in yardımcısı olarak başlamış. Aynı ekipte Johan Neeskens ve Frank Rijkaard ile birlikte çalışmışlar o dönem. 2000 senesinde Barça’da yardımcılık deneyimden sonra Hollanda Ligi’nin mütevazı takımı Vitesse’nin teknik direktörlüğüne getirilmiş, takımı kısıtlı bütçesine rağmen UEFA kupasına katılma hakkı kazanmış. 2001 - 2016 arasında Hollanda, Portekiz, İspanya, İngiltere’de devam etmiş her sezon yükselen kariyeri, Hollanda futbolunun devleri Ajax, PSV ve Feyenoord’da forma giymiş ve teknik direktörlük yapmış yegâne futbol adamı. Valencia’nın başında olduğu 2007–2008 sezonunda takımı kazandığından daha çok maç kaybetmiş ama İspanya Kupasını kazanmayı başarmış. Ada futboluna gelişi 2014 senesinin yazında... Mauricio Pochettino’nun Tottenham’ın yolunu tuttuğu zamanlarda onun Southampton’da bıraktığı görevi devralmış. O sezon sonunda Premier Lig tarihinin en iyi derecesini yakaladı kırmızı beyazlılar, ligi 6. sırada bitirerek UEFA Kupasına katılma hakkını kazandılar. Ada futbolunda bulunduğu kısa sürede üç kez ayın teknik direktörü ödülünü kazanmış Hollandalı’nın talipleri arttı ve geçtiğimiz haziranda Everton ile üç senelik sözleşme imzaladı.

Kasım ayının ilk Cumartesi gününde, Stamford Bridge Stadı’nda havanın erken kararmaya başladığı zamanlarda Chelsea, Koeman’nın Everton’u karşısında. Rakibiyle evinde oynadığı maçlarda 1994 senesinden beri yenilgi almamış Londra takımı. Conte’nin öğrencileri ligin en formda takımlarından, son dört maçta 11 gol atıp kalelerinde gol görmemişler. Everton’un geri dörtlüsü Oviedo, Jagielka, Williams ve Coleman Tottenham’dan sonra ligin en sağlam savunması. Chelsea’nin bu maçta da ileri üçlüsü Pedro, Hazard ve Costa. İlk dakikalarda oyunu sahasında kabul edip kontradan gol arıyor misafir takım. Sağ kanatta oynayan Bolasie rakip savunmanın solundaki Alonso’yu zorluyor topla buluştuğu anlarda. Takımını 4-2-3-1 düzeninde sürmüş sahaya Koeman, forvetleri Lukaku gol yollarında takımın en önemli silahı. 19. dakikada soldan ceza sahasına girip uzak köşeye mükemmel vuruyor Hazard, 1-0. Belçikalı gününde olduğunda fırtına gibi. Bir dakika sonra farkı ikiye çıkarıyor Chelsea, Everton savunmasının uzaklaştıramadığı topa son vuran Alonso, 2-0. Everton orta sahası savunmasına yakın oynuyor, haliyle o bölgede üstünlük Chelsea’de. 34’de Alonso’nun ortasına sağdan Moses’in vurduğu top direkten dönüyor. 41’de bir gol daha buluyor maviler, kornerden gelen topu arka direğe indiriyor Cahill, Costa kaçırmıyor, 3-0. Kalesinde pozisyon vermediği maçın ilk yarısı Chelsea’nin üç farklı üstünlüğüyle kapanıyor.

İkinci yarının başında Chelsea’de sağda Moses solda Hazard. Conte’nin 3-4-3 dizilişi bu maçta daha çok etkili. Hazard 54’te sağdan getirdiği topu kalecinin uzanamayacağı köşeye bırakıyor, 4-0. Orta sahada Matic ve Kante rakibe top göstermiyorlar bu dakikalarda. 64’te Hazard vuruyor, kaleciden dönen topu Pedro tamamlıyor, 5-0. 70’de Pedro’nun yerine Oscar giriyor oyuna. 80’de maçın adamı Hazard alkışlar arasında yerini Batshuayi’ye bırakıyor. Son beş dakikada takımın emektarı Terry, Cahill’in yerine giriyor oyuna. Cadılar bayramında, 41.429 taraftarın önünde Hazard’lı Chelsea, Everton karşısında farklı kazanıyor.