Google Play Store
App Store

İngiltere veliaht Prensi Charles, Ruanda'da katıldığı bir toplantıda, köleliğin verdiği acı ve bunun kalıcı etkisiyle ilgili 'kişisel üzüntü' duyduğunu söyledi.

Prens Charles: Köleliğin kalıcı etkisi nedeniyle "kişisel üzüntü" duyuyorum

İngiltere veliaht Prensi Charles, İngiliz Milletler Topluluğu Hükümet Başkanları Toplantısı (CHOGM) kapsamında bulunduğu Ruanda'da, köleliğin verdiği acı ve bunun kalıcı etkisiyle ilgili 'kişisel üzüntü' duyduğunu dile getirdi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'i temsilen, CHOGM'ye katılmak üzere Ruanda'nın başkenti Kigali'de bulanan Prens Charles, toplantının açılışında yaptığı konuşmada kölelik konusuna değindi.

Prens Charles, "Köleliğin kalıcı etkisine dair kendi anlayışımı derinleştirmeye devam ederken bu kadar çok kişinin acı çekmesinden duyduğum kişisel üzüntünün derinliğini tarif edemem" ifadesini kullandı.

İngiliz Kraliyet ailesi üyeleri, sık sık "monarşinin köle ticaretindeki rolü nedeniyle özür dilemesi" çağrılarıyla karşı karşıya kalıyor. Son olarak, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Cambridge Dükü Prens William, 24 Mart'ta eski İngiliz sömürgesi Jamaika'ya yaptığı ziyarette, köle ticareti için üzüntüsünü dile getirmiş ancak özür dilememişti.

İNGİLTERE'NİN SÖMÜRGE DÖNEMİ

İngilizler, 16. yüzyılda denizaşırı sömürgeye ve köle ticaretine başladı. İngiltere'nin kölecilik tarihinde, 17. ve 18. yüzyıllarda köle ticareti ya da köleler tarafından üretilen ürünlerin satışıyla hem İngiltere hem de binlerce İngiliz ailesi zenginleşti.

AA