İngiltere'nin Veliaht Prensi Charles'ın koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Kraliyet ailesi, prensin sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu

Prens Charles koronavirüse yakalandı

İngiliz Kraliyet Ailesinden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Prens Charles'in koronavirüs testi pozitif çıktı. Prens Charles 72 yaşında ve risk grubunda bulunuyor.

İngiliz kraliyet konutu Clarence House’un sözcüsünün yaptığı açıklamada, “Hafif semptomlar sergiliyor, ancak sağlığı yerinde. Son birkaç gündür de evinden çalışıyor. Cornwall Düşesi de test edildi, ancak virüse rastlanmadı. Hükümet ve tıbbi tavsiyelere göre, Prens ve düşes şu anda İskoçya'da karantina altında. Testler Aberdeenshire'daki Ulusal Sağlık Servisi (NHS) tarafından gerçekleştirildi” ifadelerine yer verildi.

Prensin eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın testinin negatif çıktığı bildirilen açıklamada, hükümetin ve doktorların tavsiyesi uyarınca, Prens ve Düşesin İskoçya'da kendilerini tecrit ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Prensin, son haftalarda kamu görevini yerine getirirken çok sayıda görüşme yaptığı, dolayısıyla virüsü kimden kaptığının tespit edilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.

Geçen hafta, Kraliçe II. Elizabeth’in koronavirüs nedeniyle Windsor Kalesi’ne kaçtığı iddia edilmiş, daha sonra saraydan yapılan bir açıklama ile iddilar yalanlanmıştı. Ardından Prens Charles’ın koronavirüse yakalanıp yakalanmadığı haberleri gündeme gelmişti. Zira Charles, koronavirüs kapan Prens Albert ile yakın zamanda bir araya gelmişti.

23 Mart'ta ise Buckingham Sarayının bir çalışanında koronavirüs çıkmıştı. Çalışanın Kraliçe Elizabeth'le temas halinde olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumunun açıklamasına göre, Covid-19 kaynaklı ölüm sayısı dün 335’ten 422’ye çıkmış, vaka sayısı da 8 bin 77 olmuştu.