Edinburg Prensi ve Kraliçe II. Elizabeth’in eşi Philip Mountbatten’ın geçen hafta hayatını kaybetmesinden sonra yarın Covid-19 kısıtlamalarına göre düzenlenecek ceneze törenlerinin detayları belli oldu. Törende, Kraliçe tek başına otururken, Prens Harry ve Prens William ayrı ayrı yürüyecek.

Prens Philip'in cenaze töreni: Kraliçe yalnız oturacak Prens Harry ve William ayrı yürüyecek

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in yarın Windsor Kalesi'nde düzenlenecek olan cenaze töreninin detayları belli oldu.

Buckingham Sarayı, Kraliçe Elizabeth'in Covid-19 önlemleri nedeniyle yarın yapılacak olan törende tek başına oturacağı belirtilirken, törene sadece 30 kişinin katılacağı ve katılımcıların hepsinin maske takacağının da altı çizildi.

Tören Cumartesi günü Londra saatiyle 12:30'da başlayacak ve Covid-19 kuralları gereğince sosyal mesafeli olarak gerçekleşecek.

PRENS HARRY VE PRENS WILLIAM AYRI YÜRÜYECEK

Edinburgh Dükü Prens Philip tarafından tasarlanan askeri yeşil özel bir Land Rover cenaze arabasından indirilecek olan tabutun, Windsor Kalesi'nin girişinden St. George Şapeli'nin batı merdivenlerine doğru taşınacağı belirtildi.

Tabutun St. George Şapeli'ne götürülmesinden sonra kraliyet ailesinin törene geldiği esnada, Cambridge Dükü Prens William ve Sussex Dükü Prens Harry'nin yan yana yürümeyecekleri belirtildi. Prens Harry ve Prens Philip'in arasında Kuzenleri Peter Phillips'in olacağı bildirildi.

PHILIP’İN ALMANYA’DAN 3 AKRABASI KATILACAK

Prens Philip'in seçtiği bir dizi askeri madalyanın şapelin içindeki sunakta görüleceği ve törende dört kişiden oluşturulmuş bir koronun yer alacağı belirtildi.

Törene katılacak konuklar arasında Kraliyet ailesinin yanı sıra Cornwall Düşesi, dükün tüm torunları ve eşleri, Kraliçe'nin kız kardeşi Prenses Margaret'in çocukları ve Philip'in Alman akrabalarından üç kişinin bulunacağı belirtildi.

CENAZEDE ÜNİFORMA KRİZİ

Kraliyetteki tüm görevlerinden ayrılan Sussex Dükü Prens Harry, aynı zamanda unvanlarından da feragat etmesi nedeniyle cenaze törenine üniforma ile katılamayacak.

Prens Andrew’un da cinsel taciz suçlamaları ile bulunduğu cezaevinde intihar eden ABD'li milyarder Jeffrey Epstein ile ilişkileri nedeniyle törende üniforma giymesinin hoş karşılanmadığı öne sürüldü.

Söz konusu skandallar nedeniyle kraliyet görevlerinden ayrılan fakat askeri unvanlarını koruduğu için üniforma giyme hakkına hala sahip olan Prens Andrew’un, babasının cenazesine askeri üniforma ile katılmak istediği fakat bu durumun kraliyet ailesi içinde hoş karşılanmadığı da iddia edildi.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre ise üniforma krizi üzerine Kraliçe Elizabeth’in ailenin utancını örtmek amacıyla hiçbir aile üyesinin üniforma giymesine izin vermediği de öne sürüldü.