Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cem Ersoy görevden alındı. Karara gerekçe olarak “dekanla uyumlu çalışmama” gösterilirken, Ersoy'un yerine vekaleten Prof. Dr. Fatih Alagöz atandı.

Prof. Dr. Cem Ersoy, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevinden alındı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Cem Ersoy, ‘dekanla uyumlu çalışmama’ gerekçesiyle görevden alındı.

Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, önce Melih Bulu’yu daha sonra da Naci İnci’yi ‘kayyım rektör’ olarak atamasından bu yana seçimle göreve gelen çok sayıda bölüm başkanını ve öğretim görevlisini haklarında açılan disiplin soruşturmalarını gerekçe göstererek görevden almıştı.

BÖLÜM BAŞKANLARI VEKALETEN GÖREV YAPIYOR

Görevden alınan yeni isim Prof. Dr. Cem Ersoy oldu. Karar, Mühendislik Fakültesi dekanlığını vekaleten yürüten Rektör yardımcısı ve Makine Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez tarafından verildi.

Karar, disiplin soruşturması ve ‘dekanla uyumlu çalışmama’ gerekçesine dayandırıldı. Aralık 2022’de Bilim Akademisi asli üyesi olarak seçilen Prof. Dr. Ersoy, 2 Ocak 2022’den bu yana görevdeydi.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ndeki öğretim üyeleri bu karara karşı açıklama yapmaya hazırlanıyor.