Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs vaka şemasına göre hız açısından Türkiye'nin ilk sırada olduğunu belirterek, "Mevcut hızla gidersek 10 günde vaka sayımız 300 bini bulur" dedi

Prof. Dr. Ceyhan: Mevcut hızla gidersek 10 günde vaka sayımız 300 bini bulur

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs vaka şemasına göre hız açısından Türkiye'nin ilk sırada olduğunu belirtti. Ceyhan, “Mevcut hızla gidersek 10 günde vaka sayımız 300 bini bulur” uyarısını yaptı.

Hürriyet yazarı Hande Fırat’a konuşan Ceyhan, "Şemaya göre hız açısından ilk sıradayız. İtalya, İspanya, ABD’den daha hızlı artış olduğunu gösteriyor. Olayın henüz başındayız. Ama bu, hep böyle gideceğiz demek değil. Son iki günde uygulanan tedbirlere bakıyorum, halkımız biraz daha iyi uyum sağlamaya başladı. Unutmayalım, bu uyumun etkisini kuluçka süresi nedeniyle bir hafta sonra göreceğiz. Tedbirlere aynı şekilde uyarsak artış hızında azalma görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Ceyhan şöyle devam etti: "Örneğin mevcut hızla gidersek 10 günde vaka sayımız 300 bini bulur. Bunun için altı testten birinin pozitif çıkması gerek. 300 bin rakamı için de bir buçuk milyon test yapmak gerekir. Dünyada hiçbir ülke bunu yapamaz. Tüm ülkeler bu sorunu yaşıyor. O nedenle bir süre sonra artık test sonucu pozitif mi negatif mi aranmayacak. Klinik bulgularla hareket edilecek. Virüsün klinik bulguları hastada varsa tedaviye başlanacak.”