Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u, tehdit eden Mustafa Yücel hakkında, "özel işaretlerle zincirleme şekilde tehdit" ve "kişilerin huzurunu bozmak" suçlarından yaklaşık 10 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u, tehdit eden Mustafa Yücel'e iki suçtan dava açıldı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u, muayenehanesine 'dana dili' göndererek tehdit eden Mustafa Yücel hakkında iki suçtan yaklaşık 10 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesine göre, kendisini sosyal medyada operatör doktor olarak tanıtan şüpheli Mustafa Yücel, Prof. Dr. Şenol hakkında tehdit içeren mesajlar paylaştı.

Bir süre sonra Şenol'un muayenehanesine iki bardak limonata gönderen şüpheli, ardından muayenehanedeki çalışanlara, kendisini 'avcı' olarak tanıtarak "Esin hocayı göremedim, ben avcı, ona selam söyleyin" diye mesaj bıraktı. Aynı gün iş yerine giden Şenol, bu kez muayenehanenin girişinde 'V' şeklinde iki dana dili gördü. Bu duruma anlam veremeyen Şenol, suç duyurusunda bulundu.

Güvenlik kamerası kayıtları ve tanık beyanlarından yola çıkan polis, Prof. Dr. Şenol'u bu şekilde tehdit eden kişinin Mustafa Yücel olduğunu belirledi. İfadesinde sağlık sorunları nedeniyle muayenehanesine gittiği Şenol'un kendisini tedavi etmesi için limonata siparişi verdiğini kabul eden Mustafa Yücel, dana dilini ise kapının girişine bırakmadığını iddia etti. Müştekiye yönelik tehdit ve müştekinin huzurunu bozacak bir eylemde bulunmadığını savunan Mustafa Yücel, suçsuz olduğunu ileri sürdü.

10 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ

İddianamede, güvenlik kamerası kayıtları, tanık beyanları ve Mustafa Yücel'in sosyal medya paylaşımları bir bütün değerlendirildiğinde isnat edilen eylemleri gerçekleştirdiği belirtildi.

Bu kapsamda, Mustafa Yücel'in "özel işaretlerle zincirleme şekilde tehdit" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 7 aya, "kişilerin huzurunu bozmak" suçundan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Yücel, Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

AA