İzmir’de 68 yaşında hayatını kaybeden Güzel Sanatlar Fakültesi emekli öğretim üyesi ve tiyatro araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Nutku için düzenlenen anma töreninde konuşan kızı Zeynep Nutku, “Tiyatro aşkı ile yaşamaya devam edeceğiz. Şehir tiyatrosunun açılışında hep birlikte olacağız, onlar da bir perdenin arkasında bizleri seyredeceğine inanıyorum” dedi.

Prof.Dr. Hülya Nutku son yolculuğuna uğurlandı

BİRGÜN EGE

Pankreas kanseri olan ve bir süredir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi emekli öğretim üyesi ve tiyatro araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Nutku 68 yaşında hayatını kaybetti. Prof. Dr. Hülya Nutku için Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde anma töreni gerçekleştirildi. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, kızı Zeynep Nutku, meslektaşları ve çok sayıda öğrencisi katıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı törende konuşan ve derin üzüntü içerisinde olduklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “Hocamız tiyatro ile yaşadı, sadece bu kent tiyatrosu için değil dünya tiyatrosu için de önemli değerler kattı. Hocamız İzmir’de şehir tiyatrosu için çok çalıştı. Açılışı göremeden aramızdan zamansız ayrıldı. Ona buradan hepinizin huzurunda söz veriyoruz; tiyatroyu bu kentte hep yaşatacağız” dedi.

HEPİMİZİN YAKIN BİR AKRABASIYDI

Başkan Soyer’den sonra konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk, “Hülya hocamız için bir anma yazısı oluşturamadım. Kelimeler birbirine girdi ve dağıldı. Hülya hocamızı en iyi ne anlatır diye düşündüm ve aklıma şu geldi; bir hocadan öte hepimizin seçilmiş bir akrabası gibiydi. Bu yakınlık başka türlü ifade edilemez. Çok üzgünüz. Hocamız tiyatro için uzun zaman çalıştı, tiyatroda bütün yükü sırtlayan en önemli hocamızdı. Bu vakitsiz gidişi hepimizi üzdü” diye konuştu.

prof-dr-hulya-nutku-son-yolculuguna-ugurlandi-924719-1.

TİYATROYA BAĞLI İKİ HOCAYDI

CHP eski İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ise “Özdemir ve Hülya hocalarımız birbirine bağlı bir çiftti. Birbirine bu denli bağlı olan iki hocamız kısa aralıklarla bizlere veda etti ancak birbirlerine kavuştu. Birbirlerine bağlı oldukları kadar tiyatroya da bağlıydılar. Onların fikirlerini yaşatmak için hep beraber mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anma töreninde en son konuşan Hülya Nutku’nun kızı Zeynep Nutku ise “Annemin son dönemde üzerinde çalıştığı iki kitabı vardı. Bir tanesini bitirdi, diğeri yarım kaldı. Onun yarım kalan kitabını tamamlamak istiyoruz. Kısa süre içerisinde hem annemi hem de babamı kaybettim. Onların soyadını onurlu ve onlara yakışır bir şekilde taşıyacağım. Annemin gidişiyle hava boşluğunda geziyor gibi hissediyorum. Yine de en kısa sürede kendimi toparlayıp hem annemin hem de babamın hayallerini sürdüreceğim. Tiyatro aşkı ile yaşamaya devam edeceğiz. Şehir tiyatrosunun açılışında hep birlikte olacağız, onlar da bir perdenin arkasında bizleri seyredeceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.