Depremin yıktığı kentlerdeki inşaat faaliyetleriyle ilgili uyarılarına devam eden Prof. Dr. Naci Görür, inşaat öncesi yapılması gereken bilimsel araştırmalara dikkat çekerek, “Ne olur alelacele deprem bölgelerinde yenileme çalışmaları yapıp 6 Şubat gibi bir afeti aynı bölgedeki gelecek nesillerimize ihale etmeyelim” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür’den deprem bölgesinde başlatılan inşaatlarla ilgili bir uyarı daha!

Jeoloji profesörü Naci Görür, deprem bölgelerinde başlatılan inşaat çalışmalarıyla ilgili bir uyarıda daha bulundu.

“Bu günlerde harıl harıl deprem bölgesinde yerleşim bölgelerini yenileme, ayağa kaldırma çalışmaları yapılıyor” diyen Görür, Prof. Dr. Okan Tüysüz ile endişelerini duyurma yönünde görüştüklerini belirtti.

Görür, “Deprem kentlerini tamir ve yenileme çalışmaları sadece bir inşaat projesi değildir” ifadelerini kullanarak inşaattan önce yapılması gerekenleri şöyle anlattı:

“Her yerleşim alanının yüzey jeolojisini, yeraltı jeolojisini, jeomorfolojisini, jeofiziğini, sismolojisini, zeminini, vb ayrıntılı olarak bilecek ve yenilediğiniz bölgenin depremselliğini, aktif faylarını, çökme alanlarını, sıvılaşma yörelerini, kütle hareketlerinin olabileceği yerleri, deprem etkisinin büyütüleceği yöreleri, deprem dalgalarının bir nevi kapana kısılıp yıkıcı ektilerinin artacağı alanları vb belirleyip inşaatına giriştiğiniz yerlerin yerleşime uygun olup olmadığına karar vermeniz, sonra da yenileme ve imar çalışmalarına girişmeniz lazım.”

Prof. Dr. Görür sözlerini “Ne olur alelacele deprem bölgelerinde yenileme çalışmaları yapıp 6 Şubat gibi bir afeti aynı bölgedeki gelecek nesillerimize ihale etmeyelim” mesajıyla noktaladı.