Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklama ile depreme hazır olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Görür, "Merkezi ve yerel yönetimler bir araya gelmeli ve ülkemizi depreme hazırlamalıdır. Artık günümüzde depremi minimum zararla atlatmak mümkündür. Depremde toplu kayıp kader değil, aymazlıktır" ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Naci Görür: Yönetimler bir araya gelerek ülkemizi depreme hazırlamalıdır

Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'de gece saatlerinde meydana gelen Buca merkezli 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından, açıklama yaparak 'depreme hazırlıklı olunması' konusunda uyarıda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, merkezi ve yerel yönetimlerin bir araya gelerek depreme yönelik adımlar atması çağrısında bulunarak, "Artık günümüzde depremi minimum zararla atlatmak mümkündür. Depremde toplu kayıp kader değil, aymazlıktır" dedi.

Görür'ün paylaşımı şu şekilde:

“Arkadaşlar, bugün İzmir/Buca’da 5,1 deprem oldu. MTA canlı fay haritasında deprem Dağkızılca Fay Zonu ile ilgili gözüküyor. Bu fay Gediz Grabeninin güney sınır fayından ayrılıyor ve Buca yakınından geçiyor.

Şimdi depremin nerede olduğuna yoğunlaştık ama asıl önemli olan depreme hazır mıyız? Haritadan görüyorsunuz her taraf kırmızı, yarın daha büyüğü gelebilir. Merkezi ve yerel yönetimler bir araya gelmeli ve ülkemizi depreme hazırlamalıdır. Artık günümüzde depremi minimum zararla atlatmak mümkündür. Depremde toplu kayıp kader değil, aymazlıktır.”