Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özlem Kurt Azap, aşısızlara test zorunluğunun kaldırılmasına tepki gösterdi. Kararın milyonlarca kişiyi büyük bir risk ile karşı karşıya bıraktığını belirten Azap, "PCR testleri uygun şekilde kullanılmaya devam edilirken, güvenilir hızlı antijen testleri de klinik kullanıma girmelidir" dedi.

Prof. Dr. Özlem Kurt Azap'tan aşısızlara test şartının kaldırılmasına tepki

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özlem Kurt Azap, aşısızlara test şartının kaldırılmasına ilişkin, "Verilen bu karar aşılanmış kişilerin yanı sıra aşılanmamış milyonlarca kişiyi büyük bir risk ile karşı karşıya bırakmaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Azap, aşısızlara test şartının kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Aşısız olan kişilerden kalabalık ortamlara girmeden önce istenen 'negatif PCR' test sonucunun artık istenmeyeceği açıklanmıştır" diyen Azap, "Omicron'un bilinen tüm solunum yolu enfeksiyonu etkenlerinden çok daha bulaşıcı olduğu ortada iken verilen bu karar aşılanmış kişilerin yanı sıra aşılanmamış milyonlarca kişiyi büyük bir risk ile karşı karşıya bırakmaktadır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Azap, şunları söyledi: "Salgın kontrolü için hızlı antijen testleri ile tarama yapılması gerektiği halde antijen testleri temin edilmediği için artan PCR testi sayısı nedeniyle laboratuvarların büyük yük altında olduğu ortadadır. Bu konunun çözümü PCR testlerinin tarama amacıyla kaldırılması değildir! PCR testleri uygun şekilde kullanılmaya devam edilirken, güvenilir hızlı antijen testleri de klinik kullanıma girmelidir."