Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden sahte doktor Mustafa Yücel, kelepçesini kırması nedeniyle koruma kararını ihlalden üç gün ‘zorlama hapis cezası’na çarptırıldı. Ankara’da yakalanarak cezaevine sevk edilen Yücel yarın serbest. Şenol, “Can güvenliğimden endişe duyuyorum” dedi.

Prof. Dr. Şenol’u tehdit eden Yücel'e 3 günlük ‘zorlama hapis cezası’

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u hedef göstererek tehdit eden aşı karşıtı Mustafa Yücel üç gün ‘zorlama hapis cezası’na çarptırıldı.

Diken'den Mesude Erşan'ın haberine göre, hekim olmadığı halde kendini öyle tanıtıp, kanser ilaçları pazarlayan Mustafa Yücel, Şenol’u önce sosyal medya hesapları üzerinden, daha sonra da ofisine kadar giderek tehdit etmişti. Ofisi ve evinin yakınlarında olduğunu belli eden fotoğraf ve mesajlar paylaşan, merdivenlerine kesik dil bırakan Yücel elektronik kelepçe adli kontrolüyle serbest bırakılmıştı.

Ağustos sonunda kelepçesini kıran ve herhangi bir yaptırımla karşılaşmayan Yücel ‘avcı’ olduğunu söyleyerek, takibe ve eylemlerine devam edeceğine ilişkin paylaşımlarına devam ediyordu.

TUTUKLANMA TALEBİ GEREKÇESİZ REDDEDİLİYOR

Şenol’un avukatı Nuran İzbeli’nin süreçle ilgili verdiği bilgiye göre zanlı önce tehdit içerikli paylaşımlarını kaldırıp yurt dışına çıkacağını ileri sürmüştü.

Sürecin başından beri şüphelinin tutuklanması için kanuni şartlar oluşmasına rağmen tutuklama taleplerinin gerekçesiz olarak reddedildiğini söyleyen İzbeli, ağustos sonunda kelepçesini kıran Yücel’in 8 Ekim’de ‘koruma ihlali’nden üç günlüğüne cezaevine gönderildiğini söyledi. Prof. Şenol’u öldüreceğini söyleyen Yücel yarın serbest bırakılacak.

İzbeli şunları dedi: “Şüpheli hakkında istenilen tutuklama talebinin reddi oldukça talihsiz ve endişe verici bir karar olup müvekkilin can sağlığından endişe etmesine neden olarak normal hayatını idame ettirmesini çekilmez bir hale getirdi. Tüm bu süreçte canıyla tehdit edilen Şenol’a uygulanan tedbirler kapsamında normal hayatını idame ettirmekte zorlanırken, şüpheli ihlal ve eylemlerini sürdürüyor ve müvekkilimi tedirgin ediyor.

Son olarak şüpheli şahıs, Aile Mahkemesi tarafından uygulanan tedbirler kapsamında elektronik kelepçesini kırması nedeniyle zorlama hapsi cezası almış. Karar infaz edilmek üzere şahıs cezaevine sevk edilmiş. Adaletin bu denli gecikmesinin bedelini hocamızın ödememesini istiyor ve bu doğrultuda kamuoyunun desteğiyle birlikte adaletinin sağlanması ve şüphelinin cezalandırılması için elimizden geleni yapacağımızı yineliyoruz.”

ŞENOL: TESADÜFEN HABERİMİZ OLDU

Yücel’in ‘zorlama hapis cezası’ndan bugün tesadüfen haberdar olduğunu belirten Şenol, şunları söyledi: “Avukatım her gün sorduğu için tesadüfen yine Ankara’ya burnumun dibine geldiğini öğrendik. Avukatım fark etmese yarın elini kolunu sallayarak çıkıp bana gelecek. Şahıs elektronik kelepçesini daha önce de kırmıştı. Kelepçesi 10 gün sonra ancak yenilenmişti. Yine de 1.5 kilometre yakınıma kadar gelmekten çekinmedi. Sosyal medyada, herkese açık hesabından şahsıma yönelik paylaşımlarını sürdürüyor.”Sağlık Bakanlığı’nın Yücel’in hekim olmadığını tespit etmesi ve suç duyurusunda bulunmasına rağmen mahkemenin davayı reddetmesine anlam veremediğini söyleyen Şenol, “Anlaşılan dosyasına bakılmadan, direkt reddediliyor” dedi.

"SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN DESTEK ALAMIYORUM"

Yücel’e uygulanan elektronik kelepçe tedbirinin ‘kendisini adeta yıldırmaya yönelik bir sürece dönüştüğünü’ anlatan Şenol, şöyle devam etti:

“Şikayetinin aradan geçen süreye rağmen halen mahkeme sürecine taşınamadığı ve elektronik kelepçe uygulamasında yaşanan bariz sorunların yeterli sürede çözüme kavuşturulamaması nedeniyle can sağlığımdan korkunç bir üzüntü ve endişe duymaktayım. Ben bu belirsiz korunma girdabında savrulurken şahıs elini kolunu sallayarak yakınıma kadar gelebiliyor ve bunu paylaşımlarıyla da destekleyerek adeta ‘Bana bir şey olmaz’ mesajı veriyor. Mesleğim gereği insanların hayatını kurtarmak tek hedefim iken gelinen noktada kendi hayatım hakkında çok geç olmadan adaletin sağlanması için çırpınıyorum. Öncelikle Sağlık Bakanlığı olmak üzere yeterli desteği alamadığımı görüyorum.”

"BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLULAR BELLİ"

Kelepçenin Yücel’i kontrol edemediğini ve eylemlerini rahatça sürdürdüğünü söyleyen Şenol, kararlılıkla hukuk mücadelesine devam edeceğini belirtti: “Başıma gelecek en ufak bir kötülükte kimlerin sorumlu olduğunu unutmamanızı isteyerek, bilimi kendi yolu seçmiş bilim insanlarının ayaklar altında canına kastedilmediği bir ortam için savaşmaya devam edeceğiz. Bu süre içinde bana bir şey olursa sorumluların kimler olduğu açıkça ortada. Dünyada hiçbir hukuk devleti, hiçbir suçu olmayan bir bilim insanına bu işkencenin yapılmasını kayıtsız şartsız seyretmez. Dünyada hiçbir hukuk devletinde bir bilim insanı 70 gündür yakın koruma ile dolaşıp işini dersini bu cenderede yapmak zorunda bırakılmaz. Bu suçlunun bir ‘koza’ içinde korunma gerekçesi nedir? Ülkem ve izlemekte olan, gözümün içine bakan öğrencilerim ve gençler için üzüntüm tarifsiz.”