Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu, Show TV’de yayınlanan ve Ebru Akel tarafından sunulan ‘Kendine İyi Bak’ programına çıkması karşılığında kendisinden 6 bin lira istendiğini açıkladı. Kadıoğlu, “Tv'lerde seyrettiğiniz doktorlar bu yayınlara para vererek çıkıyor, bilin istedim” dedi.

Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu: Ebru Akel’in programına çıkmam için para istendi


Televizyonda doktorların katıldığı ve son yıllarda gittikçe popülerleşen sağlık programları çarpıcı bir açıklamayla yeniden tartışma konusu oldu.

Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, kendisinden TV programına çıkması karşılığında para istendiğini duyurdu.

Kadıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sekreterim aradı; 'hocam sizi Show TV'den aradılar. Ebru Akel'in sunduğu Kendine İyi Bak programına davet ediyorlar' dedi. Sor bakalım para istiyorlar mı dedim; 6000 TL cevabı geldi. Tv'lerde seyrettiğiniz doktorlar bu yayınlara para vererek çıkıyor, bilin istedim.”

‘ALTYAZI İÇİN DE PARA İSTENİYOR’

Prof. Dr. Cem Baykal ise Kadıoğlu'na verdiği yanıtta altyazı için dahi para istendiğini söyledi. Baykal, “Hocam altyazıdan telefonunuz ve adresiniz geçerse +2000 TL, muayenehanenizden görüntü de olursa +2000 TL daha ayrıntısına girmemişler mi?” ifadelerini kullandı.

‘ÖZEL HASTANELERİN ANLAŞMASI OLUYOR’

Bunun üzerine Kadıoğlu ise, özel hastanelerin kanallarla anlaşma yaptığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Eskiden TRT ve özel kanallar davet ederdi, görev bilip katılırdım. Son 10 yılda para almadan çıkartan kanal yok. Hekimlerin çalıştığı büyük özel hastane zincirlerinin bu yayınlar için özel bütçesi ve anlaşmaları oluyor; artık çoğunlukla onların doktorları çıkıyor programlara.”

prof-dr-kadioglu-ebru-akel-in-programina-cikmam-karsiliginda-para-istendi-810847-1.