1991-1994 tarihleri arasında TBMM’de milletvekili olarak görev yapan Onur Kumbaracıbaşı 83 yaşında yaşamını yitirdi. Kumbaracıbaşı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinde de bulunmuştu.

Prof. Onur Kumbaracıbaşı hayatını kaybetti

1991-1994 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Kocaeli ve Hatay Milletvekili olarak görev alan Prof. Onur Kumbaracabaşı bir süredir tedavi gördüğü Ankara Acıbadem hastanesinde bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Kumbaracabaşı, 17 Şubat Perşembe günü Ankara’da son yolculuğuna uğurlanacak.

DYP-SODEP koalisyonu döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı da yapan Kumbaracıbaşı, 1939 Ankara doğumluydu. Viyana Üniversitesi Siyasal Bilimler Akademisi mezunu olan Prof. Kumbaracıbaşı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu.

CHP'Lİ ÖZEL VE ALTAY'DAN TAZİYE MESAJI

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, sosyal medyada yaptığı açıklamada Kumbaracıbaşı için başsağlığı diledi. Özel, "18., 19. ve 20. dönem milletvekilimiz, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerini yürütmüş değerli büyüğümüz Onur Kumbaracıbaşı'nı kaybetmiş olmanım derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve partimize baş sağlığı diliyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay da sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Önceki dönemler milletvekilimiz, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan kıymetli ağabeyimiz Onur Kumbaracıbaşı’nı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, partimize baş sağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun."

ONUR KUMBARACIBAŞI KİMDİR?

Onur Çetin Kumbaracıbaşı, 1939 yılında Ankara’da doğdu. Viyana Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’ni bitiren Onur Kumbaracıbaşı, aynı üniversitede doktora derecesi de aldı. 18. ve 20. Dönem Kocaeli, 19. Dönem Hatay Milletvekilliği yapan Onur Kumbaracıbaşı, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı.

Kumbaracıbaşı, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği ve Fakülte Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü.

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet üyesi olan Kumbaracıbaşı ayrıca 2014 yerel seçimlerinde CHP Beşiktaş Belediye Meclis üyesi seçilmişti.