Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker, binlerce insanın can verdiği deprem hakkında skandal bir açıklamada bulundu: “Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni. Depremde ölenler aynı anda Mars'ta bile olsalar yine öleceklerdi.”

“Profesör”den depremle ilgili akıl almaz sözler: Allah eceli geleni öldürdü

HABER MERKEZİ

Türkiye, yıllardır alınmayan tedbirler nedeniyle tarihinin en büyük felaketlerinden biri yaşarken “profesör” unvanlı akademisyen Ali İhsan Göker, depreme dair skandal bir paylaşım yaptı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker, Oktay Sinanoğlu’nun fotoğrafını profil fotoğrafı olarak kullandığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 6 Şubat’ta merkezi Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 kenti yıkıma uğratan depremlerde, binlerce insanın “Allah tarafından öldürüldüğünü” iddia etti.

Akıl almaz ifadeler kullanan Göker, “Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni. Depremde ölenler aynı anda Mars'ta bile olsalar yine öleceklerdi. Ölüm mekana değil zamana bağlıdır” dedi.

Göker, depreme ilişkin bir diğer paylaşımında ise tedbir alınmadığı yönündeki eleştirileri “boş laflar” olarak tanımladı. Depremin teknik özelliklerini sayan Göker, “8 şiddetindeki bir deprem 60 megatonluk bir atom bombası kadar enerji salıyor. Bugün 7.8 ve 7.5 şiddetinde 2 tanesini yaşadık. Şu an dünyadaki en güçlü nükleer savaş başlığı sadece 2 megaton. Tedbir alınmadığı için böyle oldu tarzındaki boş lafları bırakalım bence” ifadelerini kullandı.

IRKÇI AÇIKLAMALAR YAPMIŞTI

Ali İhsan Göker, geçen yıllarda da ırkçı sözleriyle gündeme gelmişti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sürdüğü günlerde Göker, Yahudilere yönelik nefret söylemiyle ilgili bir makale yazan akademisyen Louis Fishman’ı, 730 bini aşkın Yahudi’nin katledildiği Treblinka toplama kampını hatırlatarak tehdit etmiş ve “Başbakanın yerinde olsam buradaki Yahudileri toplar derhal toplama kampına postalarım” şeklinde paylaşım yapmıştı.