Profesörün yazdığı yemek kitabının geliri öğrencilere

Astım ve KOAH alanında özel olarak çalışan, bu alanda uluslararası çalışmalar yürüten ve 32 yıldır hastalara şifa sağlayan Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, eşsiz tariflerle hazırladığı “Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri” kitabı ile taçlandırdı.

Kitabın sosyal sorumluluk yönü olduğunu belirten Yorgancıoğlu, “Her tarifimin bir seveni oldu ve tarif için 100 TL bağışladı. Onların aldığı tarif, sayfada onların ismiyle çıktı. Kitapta ilgili sayfalarda yeşil yapraklarda isimleri yer alıyor. Daha kitap çıkmadan 4 üniversiteli kız öğrencimize burs oldu. Satıştan da yazara kalacak payı yine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’ne bağışlayacağım ve öğrencilere destek olarak kullanılacak” diye belirtti.

Solunum hastalıkları alanında ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan ve görevleri bulunan Yorgancıoğlu halen Türk Toraks Derneği 1. Başkan Yardımcısı, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı, Dünya Sağlık Örgütü’nün en önemli kuruluşlarından Global Alliance Against Respiratory Diseases (GARD)’ın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olarak akademik kariyerine devam ediyor.