Kanal D'deki yeni programı için hazırlanan tanıtım filminde Fedai Baran isimli erkek tarafından katledilen Emine Bulut'un kızının sesi kullanılması nedeniyle tepki çeken Ece Üner, açıklama yaptı. Üner, sesin katledilen Yemen Akoda’nın kızının olduğunu söyleyerek kendini savunmaya çalıştı.

Programının tanıtım filmi tepki çeken Ece Üner'den açıklama

Show TV'den ayrılarak Kanal D'ye geçen Ece Üner'in yeni programı için hazırlanan tanıtım filminde Emine Bulut'un kızının sesinin kullanılması tepki çekmişti.

Haber programı formatının dışında bir programla ekranlara çıkmaya hazırlanan Üner, 'Susma' isimli programının ilk tanıtımını yayınladı.

Kanal D’nin Twitter hesabı üzerinden paylaşılan program tanıtımında Üner, “Bir kadın sokak ortasında kızının gözleri önünde kocası tarafından katledildi” dedikten sonra sesi titreyerek “Annesini kaybeden genç kızın feryadı yürekleri dağladı” ifadesini kullanıyor. Daha sonra ise çığlık sesi duyuluyor.

Üner, programının tanıtım filminde şiddeti ve acıyı pornografik hale getirmekle ve Emine Bulut’un kızının sesini reklam olarak kullanmakla suçlanmıştı.

"ÇIĞLIK BAŞKA BİRİNİN" SAVUNMASI

Tanıtımdaki seslerin, Akoda’nın kızına ait olduğunu belirten Üner, “O çığlık, 25 Haziran’da annesini kaybeden bir kızın çığlığıydı evet, genç bir kızın, reşit bir kızın çığlıydı. O kız da isyan ediyordu. Defalarca şikayet etmişlerdi. Ben o gün, haber spikerliğini bırakıp, kariyerimi değiştirdim” ifadelerini kullandı.

YEMEN AKODA'YA NE OLDU?

Aksaray’da Yemen Akoda, 24 Haziran’da evli olduğu Eşref Akoda tarafından sokak ortasında tabancayla ateş edilerek öldürülmüştü. Eşref Akoda, silah sesleri üzerine bölgeye giden polis ekipleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitirmişti.