Propaganda bakanında belirsizlik

BirGün/Ankara

İktidarın propaganda bakanlığı gibi çalışan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın başında bulunan ve zaman zaman kendisine unvan olarak tüm devletin iletişim başkanlığını ifade eden “Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı”nı kullanan Fahrettin Altun için Cumhurbaşkanlığı’ndan yanıt geldi.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın başında bulunan Fahrettin Altun’un iki unvanı birden kullanma nedenini sordu.

Taşcıer, “24 Temmuz 2018’de kurulan İletişim Başkanlığı, doğrudan Cumhurbaşkanlığı’na bağlıdır. Ancak bu birimin başına atanan Fahrettin Altun bazen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, bazen de Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı unvanını kullanmaktadır. Altun, hangi yetki çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı ünvanını kullanmaktadır Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı’na mı dönüştürülmüştür?” diye sordu.

CHP’li Taşcıer’in önergesini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yanıtladı.

Tek cümlelik bir yanıt veren Oktay, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın görev ve yetkileri 14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde belirlenmiştir” demekle yetindi.